Resa till Sarajevo och Mostar

Resans längd: 5 dagar

Avresa: enligt önskemål

Resans pris: fr 6.600 kr, inkl vissa måltider, plats i tvåbäddsrum, guide, transport, flyg fr Sthlm, Köpenhamn övriga vid förfrågan. Enkelrumstillägg 120 kr/natt

Sista anmälningsdatum: 30 dagar innan vald avresedatum

Boka resa

Resa till Sarajevo och Mostar

Dag 1 Sarajevo

resa till Sarajevo, resa till Bosnien, se och uppleva Bosnien, historia i Bosnien, göra i Sarajevo

Upphämtning på flygplatsen och inkvartering på hotellet. Vi börjar vår resa till Bosniens huvudstad Sarajevo, en av de mest orientaliska och mångkulturella städer i Europa. Sarajevo tillbringade över 400 år under turkiskt styre fram tills det österrikisk - ungerska styret anlände i slutet av 1800-talet. Efter inkvarteringen på hotellet beger vi oss till Bascarsija, stadens gamla vackra basar byggd under Osmanriket, för middag. (ingår middag och övernattning)

Dag 2 - Sarajevo

göra i Sarajevo, stadsresa, city break i Bosnien och Hercegovina

Efter frukosten beger vi oss på en stadstur genom Sarajevo. Sarajevo har en rik historia även efter det osmanska rikets förfall. Vi kommer att höra alla dessa historier och ser platsen där bl a första världskriget startade samt hur staden förbereddes inför Olympiska spel år 1984. Turen avslutas med den traditionella maträtten "cevapcici". Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. (inkluderar frukost, lunch, övernattning)

Dag 3 - Lukomir

resa till Bosnien, stadsresor, Mostar, citybreak

Idag lämnar vi stadslivet och beger oss upp till de vackra fjälltoppar som omringar Sarajevo. Vi gör ett besök i en traditionell bergsby Lukomir, Bosniens högst belägna byn på 1,469 meter över havet. I byn kommer vi att uppleva en sagolik blandning av gamla traditioner och ny teknik. Vi får uppleva hur folk levde förr i tiden samt får smaka på deras lokala specialiteter och drycka. Från byn tar vi en tur till vattenfallet och kanjonen ”Rakitnica”. Dagens lunch serveras på en hög ås över en 800 meters fallhöjd i kanjonen, med fantastisk utsikt över bergen. Mot kvällen är vi tillbaka i Sarajevo. Kvällen en fri för egna aktiviteter. (ingår frukost, lunch, övernattning)

Dag 4 - Mostar

bro i Mostar, resa till Mostar, mostars bro, historia om Bosnien och hercegovina

Vi lämnar Sarajevo för att köra igenom berget Jablanica, en del av Dinariska Alper, till Mostar.  Vår "Resa till Sarajevo och Mostar" fortsätter till den f.d orientaliska handelscentrum i Hercegovina, staden Mostar. Staden Mostar är belägen på floden Neretva. Mostar är även känd för sin vackra bro, omtalad i många historieböcker. Efter Mostar kommer vi att besöka den närliggande byn Blagaj. Här har floden Buna sin källa och dess häpnadsväckande utformning och färg har förtrollat sultanen under osmanska riket som begärde att en ”tekke- Dervishkloster" byggs på denna plats. Efter att ha utforskat denna vackra naturfenomen kommer vi tillbaka till Mostar för övernattning. Staden bjuder på många barer och restauranger så kvällen kan bli lång! (ingår frukost, lunch, övernattning)

Dag 5 - Mostar

Mostar, mat i bosnien, resa till Mostar, resa till sarajevo, upplev bosnien, upplev hercegovina

På förmiddagen lämnar vi Mostar för att åka mot flygplatsen. Beroende på flygets avgångstid kan vi få extra tid för lite shopping eller sightseeing i Mostar. (frukost ingår)

Viktigt att tänka på innan resan!

Turen genomförs när minimum 4 st har anmält sig. Senast dagen efter sista anmälningsdagen ska du ha fått bekräftelse och inbetalningsavi. Din inbetalning bör vara oss tillhanda senast tre bankdagar efter det. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i turen vid sådana externa påverkningar vi inte kan styra över så som t.ex. oväder. Vid tidigare inbetalning och vid tillfällen turen ställs in helt återfår du betalningen inom tre bankdagar efter sista anmälningsdagen. Betalningen sker till vårt bankgironummer 196-3818.

Turen guidas på engelska. Önskar du förlänga din vistelse kan vi hjälpa dig boka extra hotellnätter.

Valutan i Bosnien och Hercegovina är konvertibel mark och kan växlas endast i landet. Euro accepteras inte som betalvaluta. Kort fungerar på vissa ställe och för turen i naturen rekommenderas kontanter, dock inga stora mängder då vi har nästan alla måltider inkluderade i priset. Observera att dricka ingår inte vid måltider. Dubbelkolla gärna din försäkring för säkerhets skull. Vi kan rekommendera europeiska reseförsäkringen, se länken nedan.

TrovaOfferte Inverno 2011