Cykla genom Kroatiens pärlor!

Reslängd: 8 dagar / 7 nätter

Avresa: vid förfrågan

Resans pris: fr. 16.800 kr inkl flyg Köpenhamn/Stockholm/Göteborg, boende i tvåbäddsrum, frukost och middag, cykel med hjälm, inträdesbiljetter, vinprovningar, transfer under resan. OBS priset kan variera något beroende på avreseorten. Enkelrumstillägg 180 kr/natt

Svårighetsgrad: medel

Sista anmälningsdatum: 60 dagar innan avresa.

Boka resa

Cykelresa genom norra Kroatiens pärlor

Dag 1 - Rovinj

cykelresor i Europa, cykla i Kroatien

Upphämtning på flygplatsen av vår engelskspråkiga guide. Transfer till Rovinj, en av de mest romantiska platserna i Medelhavet. Välkomstdrink och cykelinställningar. Enkel cykeltur (20 km) runt staden Rovinj vid havet. Dagen avslutas med middag och övernattning i Rovinj.

Dag 2 - Pula

att göra i Kroatien, cykla i Kroatien

Efter frukosten kommer vi att förflyttas till Cape Kamenjak - skyddat naturreservat full av hälsosamma växter och vildblommor som korsas av en labyrint av leder och stigar. Cykelturen (30 - 40km) går genom naturlandskap som gränsar till kristallklart blågrönt hav. Efter avslutad cykeltur på vägen tillbaka till Rovinj stannar vi till i Pula, staden med den välbevarade Romerska amfiteatern. Dagen avslutas med middag och övernattning i Rovinj.

Dag 3 - Tryffelplockning

plocka tryffel i Kroatien

Tredje dagen lämnar vi Rovinj och vi förflyttar oss till den lilla pittoreska staden Groznjan där vi börjar vår cykeltur till Livade (24 km) längs med den gamla järnvägen - Parenzana. Väl framme i Livade äter vi mellanmål samtidigt som vi plockar tryffel. Om gruppen vill ha mer cykling tar vi ytterligare en cykeltur till Motovun och Vizinada (20 km). I Motovun och Vizinada går vi på vinprovning hos en av de lokala favoritvinmakare i Istrien. Dagens cykeläventyr avslutar vi med transfer till staden Malinska på ön Krk. Dagen avslutas med middag och övernattning i Malinska.

Dag 4 - Cykelresa på ön Krk med vinprovning

Cykelresa på Krk, vinprovning i Kroatien, viner från Kroatien

Efter frukosten börjar vi vår cykelresa i Kroatien (45 km) på ön Krk, den största av kroatiska öar. Under turen får vi möjlighet att smaka rökt skinka och fårost, olivolja och original vitt vin (Zlahtina) från ön Krk. Dagen avslutas med middag och övernattning i Malinska.

Dag 5 - Cykling på "Den glada" ön Rab

cykling i Kroatien, resa till Rab

Femte dagen är reserverad för cykling på ”Happy Island”. Med sina 30 sandstränder och sina många små pittoreska vikar är ön Rab en glad ö, erkänd av turister från hela världen för över 125 år sedan. Vi tar en fin cykeltur (30 - 40 km) vid det kristallklara, varma och grunda havet och njuter av den unika atmosfären i den medeltida staden Rab. Efter cykelturen förflyttas vi till Crikvenica där vi äter middag och övernattar.

Dag 6 - Wild West Village

cykling i Kroatien

Efter frukosten åker vi till Gorski Kotar-regionen på en trevlig cykeltur (40 km). Vi cyklar i fjäll/bergsregioner bredvid sjöar och gör pauser med provsmakning av olika fruktlikörer, blåbärskakor och andra lokala specialiteter. Vi besöker en av de unika grottor, Lokvarka, i världen och ”Wild West Village” där vi får traditionell lunch. Efter cyklingsturen åker vi tillbaka till Crikvenica. Vi äter middag i Crikvenica och övernattar.

Dag 7 - Crikvenica

uppleva och göra i Kroatien, resa till Kroatien, rundresa i Kroatien

Sista dagen på vår cykelresa i Kroatien njuter vi av utsikten från Eyes of Vinodol - sex utsiktsplatser erbjuder en unik upplevelse och magnifik utsikt över Kvarnerbukten genom lättare och ej så krävande cykelväg (35 km). Vinodol erbjuder också en intressant val av vin och originalrätter vilket ger oss en perfekt anledning att avsluta vårt cykelresa med provsmakning. Vi äter middag i Crikvenica och övernattar.

Dag 8 - Avslutning på vår cykelresa i Kroatien

cykla i Kroatien

Efter frukosten är dagen fri för egna aktiviteter fram till avgång till flygplatsen. Om du vill stanna kvar i Kroatien för egna äventyr kan vi arrangera detta vid förfrågan.

Inför resan

Turen genomförs när minimum 6 st har anmält sig. Senast dagen efter sista anmälningsdagen ska du ha fått bekräftelse och inbetalningsavi. Din inbetalning bör vara oss tillhanda senast 14 dagar efter det. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i turen vid sådana externa påverkningar vi inte kan styra över så som t.ex. oväder, förstörda vägar etc. Vid tidigare inbetalning och vid tillfällen turen ställs in helt från researrangörens sida återfår du betalningen inom tre bankdagar efter sista anmälningsdagen. Betalningen sker till vårt bankgironummer 196-3818. Anmälningsavgiften är 30 % av beloppet och skall vara oss tillhanda inom 14 arbetsdagar efter bokningen. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar. Resterande belopp betalas in 30 dagar innan avresedatum.
Vid bokning inom 30 dagar innan avresan skall hela beloppet betalas till oss direkt och är inte återbetalningsbar.
Avvikelse i priset kan variera beroende på vilken månad du vill resa samt från vilken flygplats.

Turen guidas på engelska. Valutan i Kroatien är euro och kan växlas i Sverige. Det går bra ta ut pengar i bankomaten och betala med kort på vissa ställe i landet. 

Det är viktigt att du meddelar oss storlek till din montainbike vid bokningen.

Det rekommenderas solglasögon, badkläder, keps, vind- regnjacka och annat som kan tänkas vara nödvändigt under dagen. Vi har all utrustning med skyddshjälmar, montainbikes men det går även bra om du vill ta med din egen utrustning. Meddela oss detta så korrigerar vi priset.

Ifall du vill förlänga din vistelse i landet kan vi hjälpa dig hitta bra boende. Skicka gärna din förfråga.