Vandring och upplevelseresa till Albanien bjuder på sagolika naturupplevelser, historiska platser, god mat och oförglömlig äventyr. Vi vandrar, åker ziplina mm.

Vandringsresa till Albanien

Reslängd: 7 nätter / 8 dagar

Avresa: enligt önskemål

Resans pris: 15.400 kr inkl plats i tvåbäddsrum, måltider enligt programmet, guide, utrustning, transport, flyg fr Sthlm eller Köpenhamn. Enkelrumstillägg 1800 kr.

Sista anmälningsdatum: 60 dagar innan önskad avresedatum.

Boka resa

Vandringsresa i Albanien

Dag 1 - Ankomst till Tirana

göra i Albanien, Tirana, göra i Tirana, vad finns att se i Albanien

Vår vandring och upplevelseresa i Albanien börjar med att vår engelskspråkiga guide hämtar oss på flygplatsen i Tirana. Vid ankomst till Tirana som ligger ca 20 km ifrån huvudstaden börjar vi vår upplevelseresa med att smaka på kulinariska specialiteter vid en gemensam middag. Incheckning och övernattning på ett 4**** hotell i Tirana, Hotel Tirana International.

Dag 2 - Vandring och upplevelse i Tirana

uppleva Tirana, historien i Tirana, Albaniens historia, vandra i Albanien

Efter en god hotellfrukost börjar vår upplevelseresa i Albanien med transfer till nationalberget Dajti med ziplinan. Vi tar oss upp till 1612 möh varifrån vi kan beundra de fantastiska vyer över dalen. Turen med ziplinan tar ca 15 min och tar oss upp en bit uppför berget resten går vi till fots. Vi vandrar ca 500 m ända upp till toppen och njuter av naturen och utsikten. Vandringen på Dajti berget tar ca 4 timmar. Dagens lunch kommer vi att äta uppe i berget och mot eftermiddag åker vi tillbaka till staden för en stadsvandring. Vår stadsvandring i Tirana börjar vid Skanderbeg torget. Vi besöker National Historiska Museet, E`them Bey Moské, Clock Tower etc. Därefter fortsätter vi mot huvud boulevarden var vi hittar olika konsulat, konstakademi, universitet etc. Efter denna stadsvandring är kvällen fri för egna aktiviteter. Övernattning på hotellet.

Dag 3 - Vandring i Albanien

trygga att resa i Albanien

Efter frukosten är det dags för dagens vandring uppe i Sari Salltik berget vid staden Kruja. Dit tar vi oss med våra minibussar och dagen bjuder på mystiska naturupplevelser. Det här området har använts av pilgrimerna och än idag går många människor hit för vandring och naturupplevelser. Vi kommer att vandra i ca 4 timmar idag och upp mot 1176 möh. Efter vandringen tar vi oss ner till gamla staden Kruja där vi får lite egen tid för att utforska staden och den traditionella marknadsplatsen vi hittar här. Mot kvällen åker vi tillbaka till Tirana för övernattning. I Kruja kan de som vill äta lunch på någon av de lokala restauranger, fråga gärna guiden för tips.

Dag 4 - Vandring och upplevelse i Berat

göra i Berat, vandra i Berat, upplevelseresa i Albanien

Dagen startar vi med vandring i Durres. Durres är en av Albaniens äldsta städer med landets största hamn och det näst största industriområdet. Staden ligger på en liten halvö vid Adriatiska havet vid norra änden av bukten Durres. Vi kommer att besöka Amfiteatern, den största på Balkanhalvön med en kapacitet för 15.000 åskådare. Teatern har en sällsynt väggmosaik, som tillhör det 2:a århundradet efter Kristus. därefter vandrar vi vidare till det arkeologiska muséet i närheten. Om vädret tillåter så kommer vi att ha ledig tid att sola och bara i det Adriatiska havet. Från Durres reser vi sedan till staden Berat. Berat är Unesco skyddad stad med speciell arkitektur och små mysiga gator att vandra i. Vi kommer att vandra i de traditionella stadsdelarna Gorica och Mangalem för att sedan gå uppför till det historiska slottet. Den totala vandringstiden är ca 2 timmar. Övernattning i ett mycket trevligt traditionellt familjeägt hotell med trevligt inredda rum i 1800 och 1900 talets stil. Hotellet heter Hotel Grand White City. I staden hittar vi många restauranger med traditionella specialiteter av njuta av.

Dag 5 - Rafting i Albanien

äventyr i Albanien, att göra i Albanien

Efter vår goda frukost väntar nya äventyr och nya naturupplevelser oss. Vi kommer att åka genom Corovoda för att komma fram till Osumi kanjon för en rafting tur. Osumi kanjon som även kallas för  ”Albaniens Colorado” är belägen i Osumi dalen Corovoda-Hambull. Den är 13 km lång, 4-5 meter bred, 70-80 meter djup  med vertikala sluttningar, vid foten därOsumi floden strömmar. När vi går in i djupet kommer vi att bli förvånade över dess skönhet, av himmelfragmenten och några av de vertikala väggar av gråkalkstenar och den gröna vegetationen som återspeglas i vattenbassängerna. Idag kommer vi att äta vår lunch ute i naturen. Efter denna fantastiska naturupplevelse och dagens äventyr åker vi tillbaka till Berat för övernattning i vårt fina, mysiga hotell.

Dag 6 - Vandring i Tomorri

uppleva Albanien, resa till Albanien, vandring i Albanien, uppleva Albanien

Efter frukosten börjar dagens upplevelseresa med en vandring i "Teqe". Här kommer vi att starta vår vandring i fjällen Tomorri som har en intressant form. Den högsta toppen ligger på 2416 meter hög, och på grund av sin form kallas den även "den stående lejonen". Tomorri är en nationalpark sedan 1966. Parkens naturliga skönheter kan upplevas året om. Hålen och grottorna i detta berg är beskrivna i många legender. Många skogar och betesmarker finns här. Bokskogar är huvudsakligen på 1000 m höjd och därefter startar den kala fjällformationer. Under vandringen kommer vi att kunna njuta av sagolika vyer och utsikterna över Albaniens fjällområde.
Efter vandringen åker vi tillbaka till Berat för vila och övernattning.

Dag 7 - Tirana

Vandringsresa till Albanien

Efter frukosten åker vi tillbaka till huvudstaden Tirana där vi efter incheckningen på hotellet har fri dag för egna äventyr.

Dag 8 - Avslut på vandringsresa i Albanien

bada i Albanien

Efter frukosten är det dags att säga hej då till Albanien och dess charm för denna gang och åka till flygplatsen för hemfärd.

Inför resan

Turen genomförs när minimum 4 st har anmält sig. Vi kan även arrangera turer för två med en annan prissättning, vänligen skicka förfrågan. Om avresa från annan flygplats eller andra datum önskas kan detta arrangeras om möjligt och annat pris kan förekomma.
Betalningen sker till vårt bankgironummer 196-3818. Vid bokningsbekräftelsen skickas fakturan via mail och resenären är själv ansvarig att ange det namnet som står i passet vid bokning. Om det skulle uppstå problem vid flygplatsen pga felaktigt angivet namn är resenären själv ansvarig att bekosta eventuella avgifter. Vid bokning betalas 30 % av beloppet inom 10 dagar och är inte återbetalningsbart. Resterande 70 % ska betalas till Aktiva Dagar senast 40 dagar innan avresa eller inom tre dagar om bokningen görs inom 40 dagar innan önskad avresedatum. Vid fall att researrangören ställer in resan återbetalas hela beloppet till resenären. Vi förbehåller oss rätten att ändra i programmet och avresedatum vid sådana förhållanden och force major vi inte kan styra över.

Valutan i Albanien är lek och kan beställas hos Svenska banker eller växlingskontor. Kort fungerar på vissa ställe och för turen i naturen rekommenderas kontanter. Kontanter är att rekommendera. Euro kan ibland användas som betalvaluta. Det finns gott om bankomater i städerna.
Debbelkolla gärna din försäkring då vi befinner oss utanför EU. Vi kan rekommendera europeiska reseförsäkringen.

Packlista fjällvandring: mindre ryggsäck, passande kläder för vandring, vandringsskor, vattenflaska, regnkläder, keps, solglasögon, solskydd, badkläder samt kamera.