Resa till Makedonien och uppleva dess charmiga stadsmiljö med små gator och torg med färska frukter och grönsaker samt Makedoniens storslagna natur är en resa alla bör göra någon gång.

Reslängd: 8 dagar / 7 nätter

Avresa: enligt önskemål

Resans pris: 13.800 kr, min 4 anmälda inkl plats i tvåbäddsrum på 3***hotell, frukost och lunch, guide, transport och flyg från Malmö, Göteborg och  Stockholm, övriga vid förfrågan. Enkelrumstillägg 120 kr/natt.

Sista anmälningsdagen: 40 dagar innan avresedatum

Boka resa

Vandringsresa i Macedonien

Dag 1 - Vandring i Skopje

åka till Macedonien, åka till Skopje, vandra i Skopje

Denna vandringsresa i Macedonien börjar med hämtning på flygplatsen av vår engelskspråkiga guide samt inkvartering på ett 3 *** hotell i Skopje, Macedoniens huvudstad. Efter incheckningen äter vi lunch och sedan tar vi en vandringstur genom staden som är ca 4000 år gammalt och har kvarlevor från många som härskade i området genom tiderna. En stad full med puls, historia, charm och fantastisk god mat. Mot kvällen äter vi på en traditionell restaurang och får smaka på specialiteter från trakten.

Dag 2 - Vandring på Matka

vandra på Matka, vandra i Macedonien, upplev Skopje

Efter frukosten samlas gruppen för vår första riktiga vandringstur på Matka kanjonen. Vi behöver ha bra vandringsskor och beroende på årstiden även solskydd/regnskydd. Matka är en sjö skapad av makedonerna själva som utvinne energi av vattnet och på så sätt skapade olika nivåer i floddalen. Vi kommer att vandra i några timmar och får se gamla kloster, kyrkor, tempel, hus och får uppleva alla nyanser av grönt. En vandring full av naturupplevelser. Lunchen kommer vi att ha med oss och till hotellet återvänder vi lagom mot kvällen. Kvällen är fri för egna upptäcktspromenader och smaker av Macedonien.

Dag 3 - Båttur på Matka

vandra på Matka, grotta på Matka, åka båt på Matka

Efter frukosten fortsätter vi mot nya äventyr och upplevelser i Macedonien. Idag tar vi oss till en annan del av kanjonen Matka och utforskar den med båt. Vi tar båttur över sjön och njuter av de spektakulära vyerna upp mot kanjonens toppar och flora och fauna som finns runt omkring oss. För att komma åt de naturskatterna som finns i området tar båten oss in i grottan Vrelo som är den enda grottan i området öppen för turiserna. Grottan tillhör de 77 naturliga underverk och är ca 500 meter djup. Många har försökt dyka och undersöka grottan men ingen har lyckats komma ner till bottnet. Lunchen kommer vi även idag att äta i detta magiska naturområde och till hotellet återvänder vi lagom till middag.

Dag 4 - Vandring på Matka

vandra på Matka, upplev Matka. att göra i Macedonien

För att inte bli alltför stillasittande kommer vi idag att återigen ta på oss vandringsskor och bege oss upp till ytterligare ett vandringsområde utanför Skopje. Idag kommer vi att kunna uppleva ännu fler fantastiska naturunder och på vägen möta flora och fauna vi inte hittar på andra ställen. Vi kommer att vandra i några timmar och mot eftermiddag återkommer vi till hotellet.

Dag 5 - Vandring i Skopje

vandra i Skopje, att göra i Skopje

Idag vandrar vi eller vid önskemål cyklar i staden Skopje och upplever dess historia, små charmiga gator, gamla basaren och mycket annat denna underbara stad har att erbjuda. Lunch kommer vi att äta på någon av stadens små charmiga restauranger.

Dag 6 - Vandring på Vodno

vandra på vodno, vandring i Macedonien

Efter vår hotellfrukost är det återigen dags att lämna stadens puls och ta oss ut i naturen för dagens vandring. Vodno är en bergstopp i Macedonien med högsta topp på 1 135 möh och erbjuder en fantastisk vy över Skopje. Vi kommer att vandra och njuta av utsikterna. Lunchen kommer att serveras i naturen och vi återkommer till hotellet innan middag.

Dag 7 - Vandring på egen hand

att göra i Skopje, besöka Skopje, vandring i Macedonien

Idag har vi lämnat dagen fri för egna äventyr och att utforska staden på egen hand. Vi tipsar er gärna om fler ställen att utforska om så önskas. Frukost och lunch är bokat på hotellet.

Dag 8 - Hemfärd

Skopjes historia

Då var vår vandringsresa i Macedonien avslutad och vi ta oss tillbaka till flygplatsen med vår guide för ett sista farväl. Beroende på när flyget avgår samlas vi vid hotellet ca 3 timmar innan.

Viktig information inför turen

Turen genomförs när minimum 4 st har anmält sig. Vi kan även arrangera turer för två med en annan prissättning, vänligen skicka förfrågan. Om avresa från annan flygplats önskas kan detta arrangeras om möjligt och annat pris kan förekomma. Vid bokning under juli och aug då det är hög säsong kan vi inte garantera det angivna priset. Resenären kan alltid själv avgöra om det förslagna priset accepteras.

Betalningen sker till vårt bankgironummer 196-3818. Vid bokningsbekräftelsen skickas fakturan via mail och resenären är själv ansvarig att ange det namnet som står i passet vid bokning. Om det skulle uppstå problem vid flygplatsen pga felaktigt angivet namn är resenären själv ansvarig att bekosta eventuella avgifter. Vid bokning betalas 30 % av beloppet inom 10 dagar och är inte återbetalningsbart. Resterande 70 % ska betalas till Aktiva Dagar senast 40 dagar innan avresa eller inom tre dagar om bokningen görs inom 40 dagar innan önskad avresedatum.

Valutan i Macedonien är Dinar och kan växlas endast i landet. Euro accepteras inte som betalvaluta. Kort fungerar på vissa ställe och för turen i naturen rekommenderas kontanter. Debbelkolla gärna din försäkring då vi befinner oss utanför EU. Vi kan rekommendera europeiska reseförsäkringen, se länken nedan.

Packlista fjällvandring: mindre ryggsäck, passande kläder för vandring, vandringsskor, vattenflaska, regnkläder, keps, solglasögon, solskydd, badkläder samt kamera.