Spektakulär äventyrsresa till Serbien

Reslängd: 8 dagar / 7 nätter vid förfrågan och minimum 4 anmälda.

Resans pris: 15.500 kr inkl flyg från Köpenhamn / Stockholm, andra flygplatser vid önskemål, transfer, licenserade guider, utrustning, boende i dubbelrum inkl alla måltider och en valfri dryck till lunch och middag.

Sista anmälningsdatum: 60 dagar innan.

Boka resa

Spektakulär äventyrsresa till Serbien

Dag 1 - Äventyret startar på berget Zlatar

äventyrsresor, extremsport, extrem sport, upplevelseresor, resa till Serbien

Ankomst till flygplatsen i Belgrad och möte med vår engelskspråkiga guide. Vi åker till bergpartiet Zlatar i södra Serbien för att starta vår "Spektakulär äventyrsresa till Serbien". Vid ankomst tar vi en rundtur i området samt checkar in på vår anläggning. Vi kommer att bo i små stugor med lantlig inredning för att få en äkta känsla av att vi befinner oss uppe i berget, mitt i naturen, långt från den dagliga stressen. Middagen kommer att serveras på en lokal restaurang med lokala specialiteter. En valfri drink ingår.

Dag 2 - Äventyrsresa med kajaking på Uvac

kayaking. resa med kayak, paddla kajak utomlands, kayakäventyr

Efter en stadig frukost tar vi oss till floden och naturreservatet Uvac, för att påbörja dagens äventyrsresa med kajak. Uvac är en av de vackraste floder i Serbien som slingrar sig som en orm runtom fjällpariet. Uvac är också känd som naturreservat för udda djur- och fågelarter  t ex gåsgamar vars vingspann kan vara upp till 3 meter. Kajaking kommer att ta ca 4 timmar på en 12 km sträcka och under tiden kommer vi att göra uppehåll för lunch och simning på en av de fina sandstränderna. Med våra kajak tar vi oss in i en av grottorna  i området. Det blir en spektakulär upplevelse för alla äventyrsälskare. Mot eftermiddag återvänder vi till Zlatar för middag och övernatting.

Dag 3 - Expedition "under jorden"

grottor i Europa, upptäck grottor, vandra i Serbien, äventyrsresor till Serbien

Efter frukosten beger vi oss igen till naturreservatet Uvac för att denna gång gå på expedition "under jorden" och upptäcka en av de längsta grottsystem i Serbien. Grottan är obelyst vilket ger oss äventyrare ännu större njutning och adrenalinklickar. Vi tar på oss vår skyddsutrustning och lampor inför vår 4 km långa väg där vi kryper, hoppar, klättrar, vandrar för att ta oss ut till dagsljuset igen. Innan vi påbörjar vår äventyr får vi en genomgång av utrustningen samt information om säkerhetsföreskrifter. Äventyret kommer att ta ca 4 timmar och bjuder på sagolika naturskapelser och former som får andan att stanna. Lunchen kommer att serveras i naturen och för middag återkommer vi till Zlatar och dess vackra vyer.

Dag 4 - Serbiens kulturarv

Emir Kusturica, äventyrsresor, extremsport i Europa

Dagens äventyrsresa tar oss bakom kulisserna hos den världskända filmregissören, Emir Kusturica. Vi besöker hans by han byggt till filmen "Life is a miracle".  Efter en traditonell lunch kommer vi att bege oss till berget Tara för ytterligare några naturupplevelser och fantastiska vyer. Vi tar en vandringstur och framåt kvällen checkar vi in i små bergshus och äter en traditionell serbisk middag.

Dag 5 - Vandring på Tara

vandra i Serbien, äventyrsresor i Serbien. vandra på tara

Efter frukosten kommer vi att ägna dagen åt en vandringstur genom en av de vackraste områden bergen Tara har att erbjuda. Genom bergpartiet Tara flyter floden Drina och under dagens vandring kommer vi att se några av dess vackraste kanyoner. Området bjuder på en rik naturlandskap och invånare i området bjuder mer än gärna på sina lokala hemgjorda specialiteter. Vi återvänder till våra bergshus för övernattning och middag.

Dag 6 - Kajaking

kayakresor, resor med kayak, äventyrsresor i Europa

Idag bjuder vår äventyrsresa i Serbien på kajaking på floden Drina och dess skönhet. Under dessa 18 km långa paddling på 5 timmar kommer vi att stanna för pauser och njuta av dessa sagolika områden samt äta vår lunch på en av många sandstränder. Dagen bjuder på många simhopp och badstunder för de som vill. Efter denna intensiva äventyrsturen väntar traditionellt tillagad middag. Övernattning i våra bergshus.

Dag 7 - Canyoning

extremsport, kanjoning, hoppas med zippline över vattenfall

Efter frukosten väntar extremsport canyoning, på oss. På en timmes tid tar vi oss till fjällpartiet Valjevo för att starta dagens äventyr. Innan vi påbörjar canyoning får alla deltagare en snabbkurs i canyoning och nödvändig utrustning. Canyoningen kommer att bjuda på hopp, simmning, klättring, firning och andra metoder för att ta oss genom kanjonen. Canyonens utgången leder oss till spektakulära vyer över Trasnjica klyftan som också är samlingspunkt för gåsgamar. Mot erfermiddagen återvänder vi till vår övernattningsplats för middag och vila.

Dag 8 - Avslut på vår spektakulära äventyrsresa till Serbien

att göra i Serbien

Efter frukosten åker vi till flygplatsen i Belgrad och drämed avslutas vår spektakulära äventyrsresa i Serbien.  

Inför resan

Resan genomförs när minsta antalet deltagare är uppnådd, dvs 10. Minst 60 dagar innan avresan ska bokningen och betalningen var oss tillhanda. Anmälningsavgiften är 30 % av resan och är inte återbetalningsbar. Resteranade belopp ska vara oss tillhanda senast 30 dagar innan avresa. Vid fall där arrangören avbokar resan återbetalas hela beloppet.

Då vi befinner oss utanför EU rekommendrar vi att se över er reseförsäkring. Vid önskemål kan extra försäkring tecknas via europeiska, vänligen se länken nedan.

Valutan i Serbien är serbiska dinar och kan inbland växlas hos Forex Bank. Visa och Mastercard går att använda i många restauranger och livsmedelsaffärer men vi rekommenderar att ha lite kontanter med sig. Vatten rekommenderas på flaska. Inga vaccinationer behövs. Passet bör vara giltig minst 90 dagar efter planerad utresa ur Serbien.

Arrangören förbehåller sig rätten att ändra i programmet vid sådana extrema förhållanden vi inte kan råda över.
Vi reserverar oss för tryckfel och eventuella prisförändringar baserade på extrema valutakursförändringar eller oväntat förhöjda flygpriser. Vid sådana tillfälle kommer resenärer att informeras.