Äventyrsresa med forsränning, cykling och vandring i Bosnien och Hercegovinas hänförande landskap!

Reslängd: 5 dagar

Avresa: enligt önskemål

Resans pris: 9.300 kr vid minimum 4 anmälda, inkl plats i 2/3 bäddsrum, vissa måltider, utrustning, flyg T/R Köpenhamn eller Stockholm. Andra flygplatser vid förfrågan

Sista anmälningsdatum: 60 dagar innan önskad avresedatum.

Boka resa

Äventyrsresa med forsränning, cykling och vandring i Bosnien och Hercegovina

Dag 1 - Sarajevo

resa till bosnien, äventyrsresa, cykling, vandring, resa till Sarajevo

Upphämtning på flygplatsen av vår engelskspråkiga guide i antingen Tuzla eller Sarajevo, efter önskemål. Transfer till vår hemtrevliga B&B i Sarajevo och gemensam middag. Därefter är kvällen fri för att utforska Sarajevos nattliv. Staden bjuder på många trevliga restauranger och barer öppna enda fram till småtimmarna. Sarajevo är huvudstaden i Bosnien och Hercegovina och även kallad för "lilla Istanbul" eftersom staden än idag präglas av osmanska arkitekturen och kulturen. Staden är fylld med små hantverksbutiker där det än idag sitter hantverkare och gör otroliga skapelser med sina bara händer. (Inkluderat: transfer, övernattning och middag)

Dag 2 - Äventyr på cykel

äventyrsresor, cykelturen, cykelsemester, forsränning, resa till Bosnien

Efter frukosten är vi redo för vår "äventyrsresa med forsränning, cykling och vandring" i Bosnien och Hercegovinas häpnadsväckande landskap och natur. Vi åker upp till fjällen Bjelasnica som ligger bara en bit utanför Sarajevo, ca 1 timmes resa. Här har olympiska spel ägt rum 1984. Väl uppe i fjällen väntar våra fullutrustade montain bikes på oss. Vi besegrar Bjelasnicas 35 km långa, slingriga stigar och dess utmanande upp- och nedförsbackar. Cykelturen tar ca 3-4 timmar och tar oss till vårt övernattningsställe i byn Umoljani. Här kommer vi att bli inkvarterade i 2-3 bäddsrum och blir serverade en utsökt traditionell middag. (Inkluderat: alla måltider, cyklar, transfer och övernattning)

Dag 3 - Vandring, Mostar

vandring, Mostar, äventyrsresor i Europa, äventyr, aktiv semester

Efter en smaskig traditionell frukost beger vi oss vidare till fjällen Diva Grabovica och vandrar till Zljeb. Idag befinner vi oss i södra delar av Bosnien och Hercegovina och kommer att vandra i ca 5-6 timmar, en sträcka på ca 8 km. Denna del av turen bjuder på många fantastiska utsiksplatser så ha kameran nära till hands. Efter vandringsturen åker vi in till Mostar. Mostar är bland annat känd för den gamla bron varifån unga killar brukar hoppa ner i Neretvas kalla vatten, så för den som vågar finns chansen att testa. Vi blir inkvarterade i ett trevligt B&B i centrala Mostar och kvällen är fri för egna äventyr. (Inkluderat: frukost, lunch, transfer, övernattning)

Dag 4, Forsränning

rafting, Neretva, äventyrsresor, forsränning, rundresor

Efter frukosten lämnar vi fastlandet och fullt utrustade tar vi oss an Neretvas snabba och kända forsar som får adrenalinet att skjuta upp i höjden. Forsränning på Neretva är en upplevelse utan dess like och lämnar ingen oberörd! Forsränningen tar ca 3-4 timmar varefter vi äter en sen lunch och åker tillbaka till Sarajevo. Efter inkvarteringen i samma B&B som dag 1 är kvällen fri för egna aktiviteter och vila. (Inkluderat: frukost, lunch, transfer, övernattning, våtdräkt, guide)

Dag 5 - Sarajevo

Dagen är fri för egna aktiviteter fram till avser till flygplatsen. Till Tuzlas flygplats tar det ca 2 timmar och Sarajevos ca 30 min. (Inkluderat: frukost och transfer till flygplatsen)

Viktig information inför resan

Turen genomförs när minimum 4 st har anmält sig. Senast dagen efter sista anmälningsdagen ska du ha fått bekräftelse om resan kommer att genomföras. Anmälningsavgiften är 30 % av resans pris och är inte återbetalningsbar. Resterade belopp ska vara oss tillhanda senast 30 dagar innan avresa. Vid fall där arrangören avbokar resan återbetalas hela beloppet. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i turen vid sådana externa påverkningar vi inte kan styra över så som t.ex. oväder. Betalningen sker till vårt bankgironummer 196-3818. Vid bokningen senare än 60 dagar innan avresa skall anmälningsavgiften betals inom 3 bankdagar.

Inga vaccinationer behövs. Visum behövs inte för svenska pass men passet skall vara giltig minst 90 dagar efter utresan ur Bosnien och Hercegovina. Vatten rekommenderas på flaska.

Turen guidas på engelska. Ålder för att delta är 16 år. Valutan i Bosnien och Hercegovina är konvertibel mark kan växlas på vissa FOREX Bank kontor eller på växlingskontor i landet. Euro accepteras på vissa ställe som betalvaluta. Kort fungerar på vissa ställe och för turen i naturen rekommenderas kontanter, dock inga stora mängder då nästan allt är inkluderat i priset. Det som inte är inkluderat i priset är 1 euro per dag och person för försäkring i landet som ska betalas av gästerna på plats.

Vänligen se över er försäkring då vi befinner oss utanför EU. Alla våra guider är licenserade och har försäkring under varje äventyr. För mer information om försäkringar besök europeiska via länken nedan.

Ifall ni vill förlänga er vistelse kan vi hjälpa er att boka fler hotellnätter och flyg. Skicka gärna en förfråga.Vi kan rekommendera europeiska reseförsäkringen, se länken nedan.

Det är viktigt att ha med sig följande: ryggsäck, passande kläder för vandring och bergklättring samt cykling för havsnivå över 1200 m, vattenflaska, ficklampa, regnkläder, keps, solglasögon, handduk, fickkniv, ombyte samt kamera.