City Break i Serbien - Belgrad och Novi Sad

Reslängd: 6 dagar /5 nätter

Avresa vid minimum 2 anmälda: enligt önskemål

Resans pris: 6.800 kr pris i tvåbäddsrum, vissa måltider, guide, transport, flyg fr Sthlm, Köpenhamn, övriga vid förfrågan. Enkelrumstillägg 120 kr/natt.

Anmälan minst 30 dagar innan vald avresedatum.

Boka resa

City Break i Serbien - Belgrad och Novi Sad

Dag 1

resa till Belgrad, resa till Novi Sad, res till Serbien, resor till Serbien, Novi Sad, runt i Serbien, resa runt i Serbien

Upphämtning på flygplatsen Nikola Tesla i Belgrad och inkvartering på trestjärniga Lazin Hostel i centrala Novi Sad. Novi Sad är en av de största städerna i Serbien med ca 400 000 invånare. Staden är känd för många musikfestivaler bl.a. EXIT och jezzfestivalen. Vår första kväll tar vi en gemensam promenad genom Novi Sad med besök till alla historiskt kända platser i staden. Därefter fri kväll att utforska stadens många restauranger, nattklubbar och caféer.

Dag 2

vin i Serbien, weekendresor

Efter frukosten, samlas vi kl 11.00 utanför hostelet för vår transfer till Serbiens huvudstad, Belgrad. På vägen stannar vi till i  Sremski Karlovac. Här tar vi en rundtur genom staden samt besöker dess kända "Honung & Vin Museeum". Efter att ha smakat på dessa läckerheter fortsätter vi vår tur in till Belgrads stordstadspuls. I Belgrad blir vi inkvarterade på hostelet i centrala Belgrad och beger oss ut till restaurangen "Tri Sesira" för en traditionell middag. Efter middagen är kvällen fri för "Belgrad by Night". Belgrad är känd som "staden som aldrig sover". Det finns alltid något att hitta på i Belgrad.

Dag 3

Efter frukosten samlas vi igen kl 10.30 framför Stadshuset i Belgrad för en citytur med turistbussen. Vi besöker alla viktiga och historiska monument i staden. Efter turen är dagen fri för egna aktiviteter. Vi kan rekommendera ett besök till museet Nikola Tesla.

Dag 4

Donau, Belgrad, sevärdheter i Serbien, resa till Serbien, att göra i Belgrad

Efter en skön nattsömn och en trevlig förmiddag samlas vi idag kl 14.00 för en cykeltur genom Belgrad. Vi besöker några viktiga monument för att sedan ta oss på en båttur över Donau och Sava inkluderat en välkomstdrink. Innan kvällens gemensamma festligheter vid floden, kan vi föreslår en promenad genom den gamla borgen Kalemegdan.

Dag 5

Idag har vi inte planerat in några gruppaktiviteter utan ni kan efter egna önskemål utforska staden och fråga gärna guiden om tips på gömställen som kan vara svåra att hitta för de som inte är från trakten. Under kvällen utforskar vi de andra restaurangerna vid floden, vi inte hann med kvällen innan.

Dag 6

Frukosten på hotellet och fri tid innan avresa till flygplatsen.

Viktigt att tänka på innan resan

Turen genomförs när minimum 2 st har anmält sig. Senast dagen efter sista anmälningsdagen ska du ha fått bekräftelse och inbetalningsavi. Din inbetalning bör vara oss tillhanda senast tre bankdagar efter det. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i turen vid sådana externa påverkningar vi inte kan styra över så som t.ex. dåligt väder. Vid tidigare inbetalning och vid tillfällen turen ställs in helt återfår du betalningen inom tre bankdagar efter sista anmälningsdagen. Betalningen sker till vårt bankgironummer 196-3818.

Turen guidas på engelska. Valutan i Serbien är serbiska dinar och kan växlas på vissa FOREX Bank kontor eller på växlingskontor i landet. Euro accepteras inte som betalvaluta. Kort fungerar på vissa ställe men vi rekommenderar att ta ut kontanter i bankomater.

TrovaOfferte Inverno 2011