Cykelresa i Bosnien

Reslängd: 8 dagar/7nätter, svårighetsgrad: medium

Avresa: vid förfrågan

Svårighetsgrad: Medel

Resans pris: fr. 13.900 kr inkl flyg Sthlm eller Köpenhamn, boende, alla måltider, utrustning MTB cykel, guide, transfer t/r flygplatsen. Andra flygplatser vid förfrågan. Enkelrumstillägg 850 kr.

Sista anmälningsdatum: 60 dagar innan önskad avresedatum

Boka resa

Cykelresa i Bosnien

Dag 1 - Sarajevo

cykelresor, resor till Bosnien, uppleva Sarajevo, temaresor,paketresor, resor med cykling

Denna Cykelresa i Bosnien och Hercegovina startar i Sarajevo. Vi blir hämtade av vår engelsspråkiga guide på flygplatsen och åker in till Sarajevo för incheckning på hotellet. Därefter samlas gruppen för en gemensam lunch och 1,5 h stadstur genom Sarajevo, staden där öst och väst möts. Staden bjuder på en rik historia och många mysiga restauranger med traditionellt kök. Middagen severas på en av restaurangerna inkl en valfri drink. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 2 Cykelresa 25 km

cykelresa, cykelsemester, aktiva resor, cykling

Efter frukosten samlas gruppen med vår guide för att påbörja vår cykelresa i Bosnien. Vi åker upp till Olympiska fjällen Igman, för att hämta vår utrustning inkl MTB cykel, hjälm, ryggsäck och vattenflaska. Från Igaman cyklar vi över till fjällen Bjelasnica på ca 3 timmar. Under dessa 25 km långa cykeltur kommer vi att njuta av sagolika trakter och naturunder. Cykelresan bjuder på varierande underlag allt från asfalt, små stigar till grusvägar. Vår guide arrangerar lunch i Bosniens högst belägna by Lukomir, på ca 2000 möh. Efter lunchen tar vi en vandringstur till ett av vattenfall i området och får åskåda hänpadsväckande kanjoner och fjälltoppar. Middagen kommer också att serveras i byn Lukomir där vi även kommer att övernatta och hoppas kunna njuta av himmel fylld med stjärnor, vi nästan kan nå.

Dag 3 - Cykling över fjälltoppar och dalar

Efter en stadig frukost beger vi oss vidare över fjälltoppar och dalar på grusvägar över till Boracko sjö, kallad även för Hercegovinas öga. Lunchen kommer att serveras vid floden Neretva där kristallklart vatten flyter och vi kan se fiskarna hoppa runt. Cykelturen kommer att ta ca 7 timmar och lagom till middag är vi framme vid vårt övernattningsställe.

Dag 4 - Cykling via sjöar och naturreservat

Mostar, resa till Bosnien, cykla i Europa

Efter frukosten åker vi till vår startpunkt för cykelresa via innesjöar och besöker några gamla ruiner och kvarlevor från 1100-talet. Dagens cykeltur kommer att ta ca 6 timmar med uppehåll för foto, lunch och vila. Framåt kvällen kommer vi till staden Konjic där vi övernattar och äter vår gemensamma middag.

Dag 5 - Mostar bro

cykelresor i Europa, 10 ten resor enligt National Geographics, Cykla i Mostar

Cykelresan i Bosnien och Hercegovina tar oss idag genom en av topp 10 platser att besöka enligt National Geographics.  Vi startar vid Boracko sjön och cyklar via stigar och vägar, bland ruiner från 1500 talet in till staden Mostar och stannar vid den världskända bron i Mostar. Idag kommer vi att cykla ca 5 timmar vid floden Neretvas högra sida, beroende på gruppens tempo och hur mycket vi avsätter för vila, lunch och stunder att njuta av denna underbara, oförglömliga naturupplevelsen. Övernattning och middag är arrangerade i Mostar.

Dag 6 - Medjugorje pilgrimernas resemål, vattenfall liknande Niagara

resor till bosnien, att göra i Bosnien, Medjugorje, pilgrimfärd

Efter frukosten lämnar vi Mostar och beger oss ytterligare en cykeltur vi aldrig lär glömma. Vi cyklar upp till Medjurogje, området dit många kristan pigrimer färdar då heliga Maria ska ha uppenbarat sig där. Varje år kommer det flera tusen människor från hela världen hit för att be. Efter denna heliga plats cyklar vi vidare till vattenfallet Kravice, de säger liknar även Niagaras fall, då den sträcker sig 150 meter i bredden och faller ner från 30 meter höga klippor. Här kommer vi att stanna för lunch. Väl mätta och fulla av intryck kommer vi att fortsätta vår cykeltur till staden Pocitelj, från Osmanska riket, där vi kan åskåda många kvarlevor från den tiden. Härifrån cyklar vi vidare till floden Bunas källa för ytterligare naturupplevelser att beundra. Framåt kvällen är vi tillbaka i Mostar för en stadsvandring genom gamla stadsdelen med middag och övernattning.

Dag 7 - Grotta, naturreservat för fåglar

cykling

Efter frukosten åker vi till dagens startpunk för vår Cykelresa genom Bosnien, utanför staden Capljina. Vi kommer att cykla ca 6 timmar med uppehåll för vila, foto och lunch genom en av naturreservat för fåglar. Idag kommer vi få möjlighet att se gammal järnväg och tåg byggd under Österrike-Ungerns tid. Vi stannar till vid en av grottorna för besök. Vi cyklar via fjälldalar och bergstoppar samt korsar broar som sammansvetsar två bergspartier. Det kommer att bli en riktig äventyr. Vi återkommer till Mostar för middag och övernattning.

Dag 8 - hemfärd

Efter frukosten är dagen fri innan avresa till flygplatsen och avslut på denna fantastiska cykelresa genom Bosnien och Hercegovina!

Inför resan

Det är viktigt att du meddelar oss storlek till din montainbike vid bokningen. Turen genomförs när minimum 4 st har anmält sig. Senast dagen efter sista anmälningsdagen ska du ha fått bekräftelse och inbetalningsavi. Din inbetalning bör vara oss tillhanda senast tre bankdagar efter det. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i turen vid sådana externa påverkningar vi inte kan styra över så som t.ex. oväder, förstörda vägar etc. Vid tidigare inbetalning och vid tillfällen turen ställs in helt från researrangörens sida återfår du betalningen inom tre bankdagar efter sista anmälningsdagen. Betalningen sker till vårt bankgironummer 196-3818. Anmälningsavgiften är 30 % av beloppet och skall vara oss tillhanda inom 10 arbetsdagar efter bokningen. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar. Resterande belopp betalas in 30 dagar innan avresedatum.
Vid bokning inom 30 dagar innan avresan skall hela beloppet betalas till oss direkt.

Turen guidas på engelska. Valutan i Bosnien och Hercegovina är konvertibel mark och kan inte växlas i Sverige. Det går bra att ta med sig euro och växla i landet eller ta ut pengar i bankomaten. Uttagsavgiften är ca 35 kr. I större affärer och de flesta restauranger accepteras kortbetalning.

Eftersom detta är en lång tur är god kondition och fysisk uthållighet ett måste. Vi tillhandahåller ryggsäck att ha med under dagen, innehållande vattenflaska. Det rekommenderas solglasögon, badkläder, keps, vind- regnjacka och annat som kan tänkas vara nödvändigt under dagen. Vi har all utrustning med skyddshjälmar, montainbikes men det går även bra om du vill ta med din egen utrustning. Meddela oss detta så korrigerar vi priset.

Vi rekommenderar också alla att kontrollera reseförsäkringen eftersom vi befinner oss utanför EU. Kolla med europeiska, se länken nedan, för tips och råd inför resan. Ifall du vill förlänga din vistelse i landet kan vi hjälpa dig hitta bra boende. Skicka gärna din förfråga.