Extrem Äventyr för dig som gillar spänning!

Reslängd: 8 dagar/ 7 nätter

Avresedatum: enligt önskemål

Resans pris: 14.800 kr inkl flyg, transfer, mat, boende i tvåbäddsrum, guide och utrustning. Priset avser flyg från Köpenhamn eller Stockholm, övriga vid förfrågan. Enkelrumstillägg 160kr/natt

Sista anmälningsdatum: 60 dagar innan önskad avresedatum.

Boka resa

Extrem Äventyr - utmaningar i vatten, till fots och på MTB.

Dag 1 - Sarajevo

kajakpaddling, kanoting, rafting, extrem äventyr

Vår Extrem Äventyr Resa startar i Sarajevo. Upphämtning på flygplatsen av vår engelskspråkiga guide och början på vår äventyr med stadsvandring i Sarajevos vackra innestad för att få uppleva stadens multinationella kök och kultur. Vi övernattar i Sarajevo för att vila ut inför vår äventyrsresa.

Dag 2 - Vandring

Efter frukosten beger vi oss upp mot fjällpartiet Bjelasnica där Olympiska spel ägt rum 1984. Vi stannar vid byn Umoljani för att starta vår vandring för dagen. Vi kommer att vandra i ca 4 timmar beroende på tempo och hur naturintresserad gruppen är. Vi kommer att stötta på vattenkällor, ovanliga växter och ett sagolik naturlandskap med kanjoner och höga klippor att åskåda. Vi kommer att äta lunch i naturen för att mot eftermiddag komma fram till byn Lukomir för att uppleva den högst belägna byn i landet på 1500 möh. Här kommer vi få äta äkta hemlagad mat enligt gamla recept och gamla traditioner. När natten faller kommer vi kunna titta på stjärnhimlen och får en känslan av att nästan kunna röra vid stjärnorna. En obeskrivlig känsla vi länge kommer att minnas. I Lukomir bor vi på vandrarhemmet som är inred i den traditionella bosniska stilen. Närmare Bosnien och Hercegovinas kultur kommer vi inte.

Dag 3 - Cykling på MTB

cykling i Europa, bergscykling, cykelsemester, cykeläventyr

Efter vår tradionella frukost förbereder vi oss vår vår första äventyr på mountain bikes. Idag kommer vi att cykla över Olympiska berget Bjelasnica, utanför Sarajevo. Dagen kommer att bjuda på sagolika vyer, möjlighet att dricka vatten från naturliga vattenkällor, titta på bergtoppar som stäcker sig framför oss och mycket annat. Målet är att komma fram till vår nästa övernattningsställe Boracko Sjö, ett välkänt anläggning för många resenärer i området. Denna cykeltur är en av topp tio turer att besöka i Europa, enligt National Geographics och tar ca 6 timmar. Efter incheckningen på hotellet är kvällen fri för en runda runt sjön och dess vackra natur innan middagen.

Dag 4 - Rafting på Neretva - kristallklart vatten

raftingäventyr, rafting på Neretva, extrem rafting

Efter frukosten beger vi oss till vår rafting startpunkt där vi först går igenom en teoretisk genomgång av hur båten och rafting fungerar. Dagens äventyr bjuder på rafting i en av Europas vackraste floder Neretva med kristallklart vatten och sagoliga vattenfall. Det kristallklara vattnet är svår att motstå så var redo för ett dopp från en av de många perfekt belägna klippor att hoppa från. Raftingturen är 23 km lång och under dagen kommer vi att göra uppehåll för fotografering och en kort vandring kring floden för att åskåda den fantastiska naturen området har att bjuda på. Alla skipers är licenserade guider och är välbekanta med just floden Neretva. Vi lovar oförglömlig raftingäventyr.

Dag 5 - Klättring i Bosniens och Hercegovinas Himalaya

vandringsresor, klättring i Europa, klättra på Prenj, klättring Bosnien och Hercegovina,

Idag utmanas vi i klättring på en av områdets vackraste fjällparti kallad Prenj. Befolkningen kallar fjällen för Hercovinas Himalaya pga dess otroligt vackra natur och variation. Ett fantastiskt ställe för de som älskar klättring. Vandringsturen varar i ca 6 timmar och vi tar upp oss via dalar samt en del klättring via säkrade klättringsstigar upp till ca 2200 möv där två bergstoppar möter varandra. Denna fantastiska utsikt över höga berg och dalar går inte att beskriva med ord. Ha kamera nära till hands. Vi har med oss ett lunchpaket och för middag återvänder vi till Konjic.

Dag 6 - Extrem Canyoning

resor med extremsport, kanjoning

Efter frukosten beger vi oss för dagens extrem äventyr - canyoning i en av Europas djupaste kanjoner Rakatnica. Detta rekommenderas endast till de som verkligen vågar prova på extrem äventyr samt har bra fysisk uthållighet eller är vana kanotpaddlare. Vi kommer att simma, hoppa, flyta samt gå på en del av sträckan för att komma över alla hinder på vägen. Denna canyoningäventyr varar i 7 timmar fyllda av adrenalinkickar, skratt och snabba ryck. En riktig äventyr och oförglömlig upplevelse. Våra guider är licenserade och all nödvändig utrustning finns på plats. Gästerna behöver ha badkläder samt ombyte med sig. Vi har med oss lunchpaket och mellanmål samt äter en gemensam middag i Konjic.

Dag 7 - Cykelresa genom historien

pilgrimfärd katoliker, medjugorje

Idag kommer vi att cykla runt i Hercegovina och besöka några historiska platser i området för att få en helhetsbild av området och dess historia. Vi börjar vår cykelresa i Medjugorje, en plats känd världen runt för katolska pilgrimer då Maria ska ha uppenbarat sig här. Detta är det enda pilgrimsfärd i världen för katolska pilgrimer. Efter Medjugorje beger vi oss till vattenfallet Kravice. Kravica vattenfall är ett naturfenomen likt Niagara vattenfall, där 150 meter vetten sveper ner från en höjd av 30 meter, vilket skapar ett enormt dån och daggregn. Ett fantastiskt ställe för fotografering och lunch. Härifrån cyklar vi till medeltidens stad Pocitelj byggd under Osmanska riket. Här får vi lära oss en del historia om Osmanska riket samt besöker några monument som finns kvar. Cykelresan tar oss vidare till staden Blagaj från XV talet, som även är en födelseort till dagens Hercegovina. Spara lite plats på kameran för även här kommer vi att hänföras av fantastisk natur och vyer. Vi avslutar vår cykelresa i staden Mostar känd för sin bro som är UNESCO skyddad och stadens många historiska monument. Vi övernattar och äter middag i Mostar.

Dag 8 - hemfärd

Efter frukosten är tiden fri innan avresa till flygplatsen. Denna resa går att förlänga med några dagar vid Adriatiska havet vid önskemål.

Viktigt att tänka på innan resan

Turen genomförs när minimum 4 st har anmält sig. Senast dagen efter sista anmälningsdagen ska du ha fått bekräftelse om resan kommer att genomföras. Anmälningsavgiften är 30 % av resans pris och är inte återbetalningsbar. Resterade belopp ska vara oss tillhanda senast 30 dagar innan avresa. Vid fall där arrangören avbokar resan återbetalas hela beloppet. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i turen vid sådana externa påverkningar vi inte kan styra över så som t.ex. oväder. Betalningen sker till vårt bankgironummer 196-3818. Vid bokningen senare än 60 dagar innan avresa skall anmälningsavgiften betals inom 3 bankdagar.

Inga vaccinationer behövs. Visum behövs inte för svenska pass men passet skall vara giltig minst 90 dagar efter utresan ur Bosnien och Hercegovina. Vatten rekommenderas på flaska.

Turen guidas på engelska. Ålder för att delta är 16 år. Valutan i Bosnien och Hercegovina är konvertibel mark kan växlas på vissa FOREX Bank kontor eller på växlingskontor i landet. Euro accepteras på vissa ställe som betalvaluta. Kort fungerar på vissa ställe och för turen i naturen rekommenderas kontanter, dock inga stora mängder då nästan allt är inkluderat i priset. Det som inte är inkluderat i priset är 1 euro per dag och person för försäkring i landet som ska betalas av gästerna på plats.

Det är viktigt att ha med passande kläder och skor för denna tur. Badkläder, vandringsskor, vattenflaska, solglasögon, keps, vindjacka, ombyte vid utflykter.

Vänligen se över er försäkring då vi befinner oss utanför EU. Alla våra guider är licenserade och har försäkring under varje äventyr. För mer information om försäkringar besök www.erv.se 

Ifall ni vill förlänga er vistelse kan vi hjälpa er att boka fler hotellnätter och flyg. Skicka gärna en förfråga.

äventyrsresor, aktiv semester, aktiva dagar, canyoning, rafting, klättring