Klättra upp till molnen!

Resans längd: 8 dagar / 7 nätter

Avresa: enligt önskemål

Resans pris: 10.500 kr inkl flyg T/R Malmö eller Stockholm, övriga flygplatser vid förfrågan, transfer T/R flygplats, boende i tvåbäddsrum, alla måltider, utrustning, guide.

Sista anmälningsdatum: 60 dagar innan önskad avresedatum.

Boka resa

Klättring och bergsbestigning

bergsklättring utomland

Denna klättring och bergsbestigningsresa tar oss till Bosnien och Hercegovina och dess fantastiska bergstoppar över Dinariska Alperna. Vi klättrar upp på de mest spännande och utmanande klippor, upp till höjderna där vi kan känna molnen röra vid våra kinder. Väl uppe på toppen blir vi belönade av dess skönhet. Denna klättring och bergsbestigningsresa är till för alla som älskar klättring och vågar anta utmaningen. Vid varje klättring finns det varierande svårighetsgrader så både nybörjare och mer vana klättrare kan vara med. Dag ett landar vi i staden Tuzla eller Sarajevo där vi blir upphämtade på flygplatsen av vår engelsktalande guide som följer med oss till hotellet för incheckning.

Klättring på Prenj

bergsklättring i Europa

Efter frukosten beger vi oss mot södra delar av Bosnien och Hercegovina och fjällen Prenj för vår första klättring. Idag har vi en vacker fjäll med otroliga vyer och utsiktsplaser på topparna som sträcker sig över hela södra delar av landet. Denna fjäll kallas även för Europas Himalaya och bjuder på många varierade klättringsmöjligheter. Efter uppehållet för lunch är vi framme vid vår första klättringspunkt. Vår guide har all nödvändig utrustning och hjälper oss få allting på plats. Efter klättringen är det dags att förbereda oss för natten i naturen. Inatt övernattar vi i tält uppe i fjällen för att uppleva den riktiga skönheten denna fjäll har att erbjuda. Vi äter en god hemlagad middag och njuter av stjärnfall och frisk luft.

Klättring på Prenj och Konjic

klättra utomlands, resor med klättring

Efter en god och stadig frukost tar vi oss an fjällen Prenjs andra sida. Vi startar dagens klättring och bergsbestigning fram till mot eftermiddagen med uppehåll för lunch, då vi tar oss till staden Konjic för övernattning och middag. Dagens klättring är på medelsvår nivå och erbjuder fler varianter att välja bland.

Extrem vandring och bergsbestigning

Extrem vandring och hiking

Idag tar vi oss an en annan bergskedja i Dinariska Alperna för extrem vandring och bergsbestigning. Vi tar oss till fjällområdet Cvrsnica som har 2228 möh som högsta topp. Vi njuter av dess fantastiska stigningar och utmaningar den har förberett oss. Vi övernattar på Jablanica.

Klättring på Dreznica och Mostar

klättra i Bosnien och Hercegovina

Idag är det återigen dags att erövra nya höjder och nya branta väggar. Dreznica erbjuder höga klippor att klättra på och för de som verkligen vill ha utmaning kommer denna dag att erbjuda det. Vi äter lunchen uppen i berget och för middag åker vi till vackra Mostar och dess kända bron. Vi njuter av traditionella specialiteter till middag och pratar om dagens äventyr.

Via feratta Blagaj

klättring och bergsbestigning

Denna dag bjuder på mycker mer än bara klättring och bergsbestigning. Via feratta kommer att ta oss till en fantastisk plats Blagaj där många heliga män har varit och till och med byggd heliga platser för sina lärlingar. Dagen kommer att bjuda på både adrenalinkickar och stunder av lugn och harmoni. Efter dagens utmaning återvänder vi till Mostar för övernattning och middag.

Utmaning på vatten

rafting , via feratta, canyoning

Efter frukosten åker vi utanför Mostar till floden Neretva för att testa och utmana oss i vattnet. Istället för att titta på floden uppifrån ser vi nu bergstopparna från en gummibåt och tar oss igenom Neretvas snabba forsar och kanjoner. Det är fritt att välja mellan canyoning, rafting eller riverboarding. Vi stannar till för dopp eller hopp från någon av klipporna samt äter grillat vid stranden. Mot kvällen är vi i huvudstaden Sarajevo och dess mångsidiga historia. 

Sarajevo och hemfärd

att göra i Sarajevo

Sarajevo är en stad byggd under både 1500 - och 1800 - talet och kvarlevor från den tiden har lämnat sina spår i både arkitekturen och levandssättet. Vi kommer att bli häpnade över hur mycket historia det kan finnas på en och samma plats, omskrivna i många historieböcker. Vi tar en stadstur med vår guide och lämnar staden och dess fantastiska kultur med en bit mat på någon av de lokala restaurangerna. Därefter åker vi till flygplatsen och tar förväl av vår guide och denna oförglömliga klättring och bergsbestignings äventyr.

Viktigt att tänka på inför resan

Turen genomförs när minimum 4 st har anmält sig. Senast dagen efter sista anmälningsdagen ska du ha fått bekräftelse om resan kommer att genomföras. Anmälningsavgiften är 30 % av resans pris och är inte återbetalningsbar. Resterade belopp ska vara oss tillhanda senast 30 dagar innan avresa. Vid fall där arrangören avbokar resan återbetalas hela beloppet. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i turen vid sådana externa påverkningar vi inte kan styra över så som t.ex. oväder. Betalningen sker till vårt bankgironummer 196-3818. Vid bokningen senare än 60 dagar innan avresa skall anmälningsavgiften betalas inom 3 bankdagar.

Inga vaccinationer behövs. Visum behövs inte för svenska pass men passet skall vara giltig minst 90 dagar efter utresan ur Bosnien och Hercegovina. Vatten rekommenderas på flaska.

Turen guidas på engelska. Valutan i Bosnien och Hercegovina är konvertibel mark kan växlas på vissa FOREX Bank kontor eller på växlingskontor i landet. Euro accepteras på vissa ställe som betalvaluta. Kort fungerar på vissa ställe och för turen i naturen rekommenderas kontanter, dock inga stora mängder då nästan allt är inkluderat i priset. Det som inte är inkluderat i priset är extra drycka vid måltiderna. En dryck ingår.

Det är viktigt att ha med passande kläder och skor för denna tur. Badkläder, vandringsskor, klättringsskor, vattenflaska, solglasögon, keps, vindjacka.

Vänligen se över er försäkring då vi befinner oss utanför EU. Alla våra guider är licenserade och har försäkring under varje äventyr. För mer information om försäkringar besök www.erv.se

Ifall ni vill förlänga er vistelse kan vi hjälpa er att boka fler hotellnätter och flyg. Skicka gärna en förfråga.