Njut av Donaukryssningen och Belgrads charm

Avresa: vid förfrågan

Resans pris: fr. 7.300 kr, inkl flyg T/R Belgrad, transfer, del i tåvbäddsrum, 2 hotellnätter i Belgrad med frukost, stadsvandring i Belgrad, kryssning på Donau inkl 2 övernattningar och spa, guide samt vissa måltider. Tillägg för enkelrum 450 kr.

Sista anmälningsdag: 30 dagar innan önskad avresedatum

Boka resa

Kryssning på Donau med besök i Belgrad

Dag 1 - Belgrad

kryssning i Europa, resor till belgrad, besök serbien, resa till Serbien.

Vid ankomst i Belgrad blir vi upphämtade av vår engelskspråkiga guide som kommer att vara med oss under vår vistelse i Belgrad. Efter incheckningen på hotellet beger vi oss ut på Belgrads gator. Belgrad är en av Europas äldsta huvudstäder, en underbar stad rik på både kultur och historia. Från själva stadskärna från parken Kalimegdan, kan vi njuta av den spektakulära utsikten där Sava och Donau möter varandra. I Belgrad finns det flertal museer att besöka men detta lämnar vi till lite senare. Vi tar en stadsrunda för att lära känna staden och avslutar med en gemensam middag inför morgondagens kryssning på Donau. 

Dag 2 - Kryssning på Donau

donau, nationalparken djerdap, floden donau,

Dagen börjar 07.30 då vi beger vi till kryssningsbåten för att påbörja vår "Kryssning på Donau" kl 08.00. Frukost och lunch serveras på båten. Under dagen kommer vi att se många vackra monument och historiska platser som kommer att avslöja en del av Serbiens historia. Vi kommer att åskåda vackra borg, slott, romerska tzar Trajans outplåniga märke i stenen vid Donau. Vår "Kryssning på Donau" tar oss till nationalparken Djerdap där vi kan bevittna en av europas äldsta civilisationer samt får njuta av en unik flora och fauna. 
Djerdap klyfta, som är ca 100 kilometer lång, består av fyra klyftor (Gornja Klisura, Gospodin vir, Veliki och Mali Kazan och Sipska Klisura), separerade från varandra genom raviner. I Gospodin vir är Donau som djupast och därmed en av världens djupaste floder på 82 m. Klipporna av kanjonen i Kazan är cirka 300 meter höga, medan flodbädden i denna del är 150 meter. Detta är den vackraste delen av Donau. Framåt kvällen kommer vi till Tekije varifrån vi kommer att bli transporterade till vårt övernattningsställe. Kvällen är fri för att njuta av spa på vårt 4 **** spahotell samt gemensam middag.

Dag 3 - Dags för Spa

kryssningresor, kryssning på Donau, sparesor

Idag får var och en njuta av tiden på spa eller följa med på någon av våra utflykter. Utflykt ett: historisk tur längst Donau och dess betydelse i Serbiens vattenförsörjning. Pris 15 euro betalas på plats. Utflykt två: utflykt till en av vingårdarna i området inkl vinprovning för 25 euro. Utflykterna bokas och betalas på hotellet. På hotellet serveras frukost och middag. 

Dag 4 - Resa genom Serbien

historien om serbien, resor till belgrad, lepenski vir

Efter frukosten beger vi oss till arkeologiska museet, Lepenski Vir. Lepenski Vir är en mesolitisk by som ligger vid floden Donau. Byn var perfekt beläget för fiskare som levde där för över 7000 år sedan. Två arkeologer från Belgrad upptäckte byn år 1960, vartefter den grävdes ut mellan 1965 och 1971. Efter denna upptäcktsresa tar vi oss vidare till en annan by för en traditionell lunch. Serbien har ett rikt kök och idag kommer vi att få smaka på flera olika traditionella rätter. Framåt kvällen är vi tillbaka i Belgrad och efter incheckningen på hotellet samlas vi igen för en gemensam middag. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 5 - Belgrad

Frukosten serveras på hotellet och dagen är fri för egna aktiviteter fram till avgången till flygplatsen. 

Viktigt att tänka på inför resan

Resan genomförs när minst 10 st är anmälda. Minst 30 dagar innan avresan ska bokningen var oss tillhanda. Anmälningar efter det tas emot vid mån av plats. Anmälningsavgiften på 30 % av resans pris ska vara oss tillhanda 15 dagar efter bokningen och är inte återbetalningsbar. Resteranade belopp ska vara oss tillhanda senast 30 dagar innan avresa. Vid fall där arrangören avbokar resan återbetalas hela beloppet. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i turen vid sådana externa påverkningar vi inte kan styra över så som t.ex. oväder. Betalningen sker till vårt bankgironummer 196-3818.

Turen guidas på engelska. Valutan i Serbien är serbiska dinar och kan växlas på vissa FOREX Bank kontor eller på växlingskontor i landet. Euro accepteras inte som betalvaluta. Kort fungerar på vissa ställe och det finns gott om bankomater inne i städerna. Se över din försäkring då vi befinner oss utanför EU. Via nedanstående länk kan du kolla vilken försäkring du behöver ha.

Vatten rekommenderas på flaska. Inga vaccinationer behövs. Passet bör vara giltig minst 90 dagar efter planerad utresa ur Serbien.

Ifall du vill förlänga din vistelse i landet kan vi hjälpa dig hitta bra boende. Skicka gärna din förfråga.