Segla i Kroatien och låt havet gunga dig till sömn.

Avresa: april-okt på lördagar och söndagar

Reslängd: 8 dagar 7 nätter

Resans pris: fr 13.900 se mer nedan. Inkl: boende på katamaran i dubbelbädd och hotell***, frukost, transfer endast från flygplatsen, flyg, guide, all utrustning.

Sista anmälningsdatum: 60 dagar innan önskad avresedatum

Boka Resan

Segla i Kroatien inkluderar även äventyr på cykel och kajak

äventyrssegling, segla i Kroatien, elafitiöar

Denna äventyrsresa "Segla i Kroatien" tar oss till Elafitiöarna utanför Dubrovnik. Vi kommer att ge ut oss på olika äventyr varje dag. Vi kommer att cykla, vandra, snorkla, paddla kajak eller SUP-bräda, segla, smaka på traditionell mat och lyssna på vågorna och historier om Kroatien och dess hemligheter. Resans pris är beroende på säsong: Lågsäsong: 14 april-25 maj och 29 sept -13 okt: 13.900 kr. Mellansäsong 26 maj - 15 juni och 8 sept - 28 sept: 14.900 kr samt högsäsong 16 juni till 7 sept: 16.500 kr. Ekelrumstillägg 2.400 kr och del i tvåbäddsrum 950 kr.

Dag 1 - Ankomst till Elafiti ön Kolocep

dubrovnik, resor till dubrovnik, segla i dubrovnik

Vi blir upphämtade på flygplatsen och tar oss direkt till hamnen där vår katamaran Nautitech 44 med skipper, väntar på oss för att påbörja "segla i Kroatien" äventyret. Efter en kort säkerhetsinstruktion seglar vi i det vackra oemotståndliga Adriatiska havet mot ön Kolocep. Vi kommer att ha pauser för simning eller snorkling tills vi når Kolocep. Kolocep är en liten ö med vackra Medelhavs byar och utmärkta vandringsleder och dess grottor och vikar gör det till en perfekt plats för kajaking eller paddling. Vi testar våra paddlingsbredor och snorkelutrsunting innan vi beger oss till en autentisk fiskerestaurang, en av de bästa i trakten. Mot eftermiddag seglar vi vidare mot ön Lopud och Sipan samt äter middag i någon lokal restaurang innan vi tar oss till en av de vackraste vikar för natten.

Dag 2 - Cykling på Mljet

mljet, kroatiska öar, resa till kroatien, segla i kroatien. båtluffa i kroatien

Efter frukosten beger vi oss ut på vår nästa äventyr: Cykling på ön Mljet. Vi kommer att besöka öns Nationalpark och dess två saltsjöar omgivna av en grönskande skog. Den större ön med en liten ö i mitten, gör Mljet till en spektakulär plats för paddling, vandring, cykling och simning. Vi cyklar från katamaranen till sjöarna, där de som vill kan ta en båt över till den lilla ön med ett kloster från 1200-talet på. Vi ankrar i en lugn vik för natten.

Dag 3 - Kajaking på Peljesac

kajakpaddling, peljesac,

Idag utforskar vi Peljesac halvön, en av de mest framgångsrika och kända vinregionerna i Kroatien. Det är en verklig oas av lugn med sina stora vingårdar, salt och ostronodlingar, tysta städer, smala gator och dolda stränder. Vi kommer att segla från Mljet på morgonen och tillbringar dagen med kajaking eller paddling till "White Beach". Detta är en mycket speciell vik som endast kan nås med båt eller kajak. Dess grottor och rev gör det till en idealisk plats för bad och snorkling. Vi kommer att vara i hamn för middag alternativt kan vi laga middag ombord, för att sedan bege oss till en lugnare vik för övernattning och möjlighet att njuta av stjärnfylld himmel och vågornas sus. 

Dag 4 - Segling och cykling

cykla i Kraotien. Elefitiöar, resa till Dubrovnik

Efter frukosten seglar vi vidare bland Elafiti öarna, snorklar, paddlar enda tills vi på eftermiddag når ön Sipan. Vi lämnar vår katamaran och checkar in i små charmiga hus vid stranden i byn Sipanska Luka. Ön är en favorit hamn för segelbåtar. Detta är en romantisk fiskeby i en vik omgiven av palmer där många njuter av vackra solnedgångar och traditionell mediterransk mat. Här kommer vi att stanna resten av vår vistelse i Kroatien. Vi kommer att cykla runt på ön och besöka dess sevärdheter såsom gamla klostret, kapell etc. Vi kommer att ta upp oss till öns topp för en sagolik utsikt över olivträd och det skimrande Adriatiska havet runt om. Dagens äventyr ta ca tre timmar. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 5 - Dubrovnik

besök kroatien, elefitiöar, cykla i kroatien, snorkla i Kroatien, resor till Kroatien

Frukosten kommer att serveras av våra värdar och därefter är dagen fri för egna aktiviteter. Vi rekommenderar att besöka gamla stan Dubrovnik eller ta en båtutflykt till någon av de många historiska platser i närheten.

Dag 6 - Vandring på ön Lopud

segla i kroatien, äventyrssegling

Efter frukosten beger vi oss ut på en vandring på ön Lopud och dess historiska platser. Högst upp på toppen finns en liten kyrka som förr i tiden har varit ett obseravotium och viktig säkerhetspunkt för ön. Förberedd dig för en dag fylld med oförglömliga vyer och historiska platser. 

Dag 7 - Kajaking Elafiti öarna

kajaking i Kroatien, segla i Kroatien

Efter vår traditionella frukost beger vi oss idag på en kajaking äventyr bland tre av Elafiti öarna utanför Sipanska Luka. Varje ö är enkel att ta sig runt med kayak och erbjuder flertal grottor och fina stränder att njuta av under dagen och kan endast nås med kajak eller båt. För de som gillar snorkling är detta ett idylisk plats att utforska Adriatiska havets rikedomar.

Dag 8 - Avresa

Efter frukosten är dagen fri för egna aktiviteter innan avresa till flygplatsen. För de som så önskar kan denna resa förlängas eller förkortas med önskad antal dagar. Skicka gärna oss en förfråga.

Inför resan

På denna tur kan det vara maximum 10 personer. Turen guidas på engelska. Större grupper ordnas vid förfrågan. Minimum ålder för barn är 8 år i sällskap med föräldrar. Vid specifika önskemål om enkelrum tillkommer 25 % på priset och för dubbelrum tillkommer 10% på priset. 
Anmälningsavgiften är 30 % av resans pris och är inte återbetalningsbar. Anmälningsavgiften ska vara oss tillhanda inom 15 dagar efter bokningen. Minst 30 dagar innan avresan ska resterande belopp vara oss tillhanda. Vid fall där arrangören avbokar resan återbetalas hela beloppet. Betalningen sker till vårt bankgironummer 196-3818. Vid bokningen senare än 60 dagar innan avresa betalas anmälningsavgiften inom 3 bankdagar och resterande belopp senast 30 dagar innan avresedatumet.

Vid önskemål kan extra försäkring tecknas via t ex europeiska, se länken nedan. 

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i turen utan förvarning vid sådana externa påverkningar vi inte kan styra över så som t.ex. oväder. Likaså reserverar vi oss för tryckfel samt prisförändringar som kan uppkomma av extrema valutakursförändringar eller förhöjda flygpriser. Vi kommer att meddela er detta vid sådant händelse.

Valutan i Kroatien är kroatiska kuna och kan växlas på FOREX Bank kontor eller på växlingskontor i landet. Euro accepteras inte som betalvaluta förutom på vissa souvenirställen. Kort fungerar på vissa ställe men vi rekommenderar att ha en liten del kontanter då vi kommer att vara utanför stora turistområden en del av tiden. Vatten rekommenderas på flaska. Inga vaccinationer behövs. Passet/giltig ID handling bör vara giltigt minst 90 dagar efter planerad utresa ur Kroatien.