Segla i Kroatien och låt havet gunga dig till sömn.

Avresa: april-okt vid förfrågan

Reslängd: 8 dagar 7 nätter

Resans pris: fr 15.900 beroende på önskad datum. Inkl: boende på katamaran i dubbelbädd och pensionat***, frukost, flyg, guide, all utrustning.
Obs! 80 euro betalas på plats som tillägg för natur och miljövård.

Sista anmälningsdatum: 90 dagar innan önskad avresedatum

Boka resa

Segla i Kroatien inkluderar även äventyr på cykel och kajak

äventyrssegling, segla i Kroatien, elafitiöar

Denna äventyrsresa "Segla i Kroatien" tar oss till Elafitiöarna utanför Dubrovnik. Vi kommer att ge ut oss på olika äventyr varje dag. Vi kommer att cykla, vandra, snorkla, paddla kajak eller SUP-bräda, segla, smaka på traditionell mat och lyssna på vågorna och historier om Kroatien och dess hemligheter. Resans pris är beroende på säsong: Lågsäsong: 14 april-25 maj och 29 sept -13 okt. Mellansäsong 26 maj - 15 juni och 8 sept - 28 sept  samt högsäsong 16 juni till 7 sept. Ekelrumstillägg 2.400 kr och del i tvåbäddsrum 950 kr. För pris skicka gärna förfrågan.

Dag 1 - Ankomst till Elafiti ön Kolocep

dubrovnik, resor till dubrovnik, segla i dubrovnik

Vi blir upphämtade på flygplatsen och tar oss direkt till hamnen där vår katamaran Nautitech 44 med skipper, väntar på oss för att påbörja "segla i Kroatien" äventyret. Efter en kort säkerhetsinstruktion seglar vi i det vackra oemotståndliga Adriatiska havet mot ön Kolocep. Vi kommer att ha pauser för simning eller snorkling tills vi når Kolocep. Kolocep är en liten ö med vackra Medelhavs byar och utmärkta vandringsleder och dess grottor och vikar gör det till en perfekt plats för kajaking eller paddling. Vi testar våra paddlingsbredor och snorkelutrsunting innan vi beger oss till en autentisk fiskerestaurang, en av de bästa i trakten. Mot eftermiddag seglar vi vidare mot ön Lopud och Sipan samt äter middag i någon lokal restaurang innan vi tar oss till en av de vackraste vikar för natten. Boende: katamaran

Dag 2 - Ön Mljet och Peljesac med segling och cykling

mljet, kroatiska öar, resa till kroatien, segla i kroatien. båtluffa i kroatien

Vi lämnar Sipan bakom oss tidigt idag och seglar ut mot Mljet Island National Park. Två saltvattensjöar omgivna av en frodig, grön skog, den större med en liten ö i mitten, gör Mljet till en spektakulär plats för kajakpaddling, paddleboard, vandring, cykling och simning. Du kan välja att cykla från katamaranen till sjöarna, där du kan ta båt till den lilla ön med ett benediktinerkloster från 1100-talet. Entréavgift till nationalparken ingår inte, men kan betalas på plats. På sen eftermiddag seglar vi mot Peljesachalvön och ankrar i en lugn vik nära Zuljana Village.
Boende: katamaran. 

Dag 3 - Kajaking cykling, snorkling på Peljesac

kajakpaddling, peljesac,

Idag utforskar vi Peljesac halvön, en av de mest framgångsrika och kända vinregionerna i Kroatien. Det är en verklig oas av lugn med sina stora vingårdar, salt och ostronodlingar, tysta städer, smala gator och dolda stränder. Vi kommer att tillbringa förmiddagen med att paddla, snorkla och simma i Zuljana Bay. Efteråt seglar vi österut mot Broce och Ston. Cykla till Ston, en härlig gammal stad oförstörd av turism, med trevliga kaféer och restauranger. Ta dig tid att utforska Stons stadsmurar, saltgårdar eller smaka på dess berömda ostron eller musslor innan du återvänder till Broce för kvällen.
Boende: katamaran.

Dag 4 - Segling och cykling

cykla i Kraotien. Elefitiöar, resa till Dubrovnik

Efter frukosten seglar vi vidare bland Elafiti öarna, snorklar, paddlar enda tills vi på eftermiddag når ön Sipan. Vi lämnar vår katamaran och checkar in i små charmiga hus vid stranden i byn Sipanska Luka. Ön är en favorit hamn för segelbåtar. Detta är en romantisk fiskeby i en vik omgiven av palmer där många njuter av vackra solnedgångar och traditionell mediterransk mat. Här kommer vi att stanna resten av vår vistelse i Kroatien. En väg med mycket lite trafik förbinder två byar Luka Sipanska och Sudjuradj och gör denna väg idealisk för cykling. Besök en lokal gård på en kulle med pittoreska olivlundar och den vackraste utsikten över ön.
Boende: Luka Sipanska 3*** pensionat.

Dag 5 - Dubrovnik

besök kroatien, elefitiöar, cykla i kroatien, snorkla i Kroatien, resor till Kroatien

Frukosten kommer att serveras av våra värdar och därefter är dagen fri för egna aktiviteter. Vi rekommenderar att besöka gamla stan Dubrovnik eller ta en båtutflykt till någon av de många historiska platser i närheten.
Du kan till exempel ta en valfri båttur till Lokrum, den "förbannade ön" nära Dubrovnik med dess benediktinerkloster, botaniska trädgård, liten sjö, populärt känd som "Döda havet" och Fort Royal Castle.
Boende: Luka Sipanska 3*** pensionat.

Dag 6 - Vandring på ön Lopud

segla i kroatien, äventyrssegling

Efter frukosten beger vi oss ut på en vandring på ön Lopud och dess historiska platser. Högst upp på toppen finns en liten kyrka som förr i tiden har varit ett obseravotium och viktig säkerhetspunkt för ön. Förberedd dig för en dag fylld med oförglömliga vyer och historiska platser. 
Boende: Luka Sipanska 3*** pensionat.

Dag 7 - Kajaking Elafiti öarna

kajaking i Kroatien, segla i Kroatien

Efter vår traditionella frukost beger vi oss idag på en kajaking äventyr bland tre av Elafiti öarna utanför Sipanska Luka. Varje ö är enkel att ta sig runt med kayak och erbjuder flertal grottor och fina stränder att njuta av under dagen och kan endast nås med kajak eller båt. För de som gillar snorkling är detta ett idylisk plats att utforska Adriatiska havets rikedomar.
Boende: Luka Sipanska 3*** pensionat.

Dag 8 - Avresa

Efter frukosten är dagen fri för egna aktiviteter innan avresa till flygplatsen. För de som så önskar kan denna resa förlängas eller förkortas med önskad antal dagar. Skicka gärna oss en förfråga.

Inför resan

Turen guidas på engelska. Större grupper ordnas vid förfrågan. Minimum ålder för barn är 8 år i sällskap med föräldrar. Vid specifika önskemål om enkelrum tillkommer 25 % på priset och för dubbelrum tillkommer 10% på priset. 
Anmälningsavgiften är 30 % av resans pris och är inte återbetalningsbar. Anmälningsavgiften ska vara oss tillhanda inom 10 dagar efter bokningen. Minst 45 dagar innan avresan ska resterande belopp vara oss tillhanda. Vid fall där arrangören avbokar resan återbetalas hela beloppet. Betalningen sker till vårt bankgironummer 5718-3311. Vid bokningen senare än 60 dagar innan avresa betalas anmälningsavgiften inom 3 bankdagar och resterande belopp senast 30 dagar innan avresedatumet.

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i turen utan förvarning vid sådana externa påverkningar vi inte kan styra över så som t.ex. oväder. Likaså reserverar vi oss för tryckfel samt prisförändringar som kan uppkomma av extrema valutakursförändringar eller förhöjda flygpriser. Vi kommer att meddela er detta vid sådant händelse.

Valutan i Kroatien är euro och kan växlas på FOREX Bank kontor eller på växlingskontor i landet. Kort fungerar på vissa ställe men vi rekommenderar att ha en liten del kontanter då vi kommer att vara utanför stora turistområden en del av tiden. Vatten rekommenderas på flaska. Inga vaccinationer behövs. Passet/giltig ID handling bör vara giltigt minst 90 dagar efter planerad utresa ur Kroatien.