Snövandring i Bosnien och Hercegovina

Reslängd: 5 dagar

Avresa: 3 jan, 30 jan, 12 feb, 5 mars vid minst 4 anmälda. Arrangeras mellan 15 dec-15mars

Resans pris: 7.800 kr inkl plats i tvåbäddsrum, flesta måltider , guide, utrustning, transport, flyg fr Sthlm eller Köpenhamn. Enkelrumstillägg 500 kr.

Sista anmälningsdatum: 30 dagar innan önskad avresedatum

Boka resa

Snövandring i Bosnien och Hercegovina

Dag 1 - Sarajevo

Upphämtning på flygplatsen av vår engelskspråkiga guide, efter önskemål i antingen Sarajevo eller Tuzla. Incheckning i ett av Sarajevos traditionellt inredda hostel. Efter incheckningen tar vi en gemensam citytour genom Sarajevo. Turen tar ca 2 timmar och inkluderar de viktiga monument i staden. Sarajevo bjuder på en otroligt rik historia att även den som inte är intresserad av historia blir lätt imponerad av att ett så litet land har så rik historia. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Sarajevo var värd för Olympiska spel år 1984. Övernattning på vårt hostel.

Dag 2 -Snövandring

åka skidor i Bosnien, snövandring, vandra i snö

Efter frukosten samlas gruppen med guiden för att bege oss upp till de underbara fjälltopparna för vår "snövandring i fjällen". Vi kommer att sova två nätter i fjällen på olika ställen så packa det du kommer att behöva till dessa dagar eller ta med hela packningen. Idag kommer vi att vandra ca 8 km under 4- 5 timmar och övernattar på ett hostel i fjällen.

Dag 3 - Snövandring på fjällen Igman

vandra i bosnien

Efter frukosten samlas gruppen för avresa till en ny fjälltopp, kallad Igman. Idag vandrar vi ca 10 km under ca 5 timmars tid. Vi äter ute i naturen och njuter av de otroliga utsiktsplatser och den friska luften som får oss att slappna av och släppa alla våra bekymmer och problem. Middagen får vi avnjuta på vårt hotell där vi även kommer att övernatta och vila ut innan morgondagens utmaningar.

Dag 4 - snövandring på fjällen Igman

snövandring och äventyr

Dagens äventyr bjuder på en 10 km lång snövandring över fler häpnadsväckande backar och fjällstoppar under ca 5-6 timmar. Under dagen fyller vi på med energi och efter avslutad vandring är vi tillbaka i Sarajevo på vårt hostel. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 5 - Sarajevo

skidresor till Sarajevo

Dagen är fri för egna aktiviteter innan avresa till flygplatsen. Frukosten och transfer till flygplatsen ingår. För de som vill stanna kvar och njuta av fler dagar av skidåkning i Sarajevo kan extra hotellnätter anordnas.

Viktigt att tänka på inför resan

Turen genomförs när minimum 4 st har anmält sig. Senast dagen efter sista anmälningsdagen ska du ha fått bekräftelse och inbetalningsavi. Din inbetalning bör vara oss tillhanda senast tre bankdagar efter det. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i turen vid sådana externa påverkningar vi inte kan styra över så som t.ex. dåligt väder, etc. Vid tidigare inbetalning och vid tillfällen turen ställs in helt återfår du betalningen inom tre bankdagar efter sista anmälningsdagen. Betalningen sker till vårt bankgironummer 196-3818.

Turen guidas på engelska. Vi hämtar och lämnar er på flygplatsen.

Valutan i Bosnien och Hercegovina är konvertibel mark och kan växlas endast i landet. Euro accepteras inte som betalvaluta. Kort fungerar på vissa ställe och för turen i naturen rekommenderas kontanter, dock inga stora mängder då vi har nästan alla måltider inkluderade i priset. Dryck ingår inte vid måltiderna. Debbelkolla gärna din försäkring innan avresan. Vi kan rekommendera europeiska reseförsäkringen, se länken nedan.

Det är viktigt att ha med sig följande: ryggsäck, passande kläder för snövandring, vattenflaska, ficklampa, keps, solglasögon, fickkniv, ombyte samt kamera. Vi står för nödvändig utrustning för vandringen.

TrovaOfferte Inverno 2011