Träningsresa April 2018

Reslängd: 8 dagar / 7 nätter

Avresa 2019: kommer snart

Resans pris: 12.980 kr/pers, del i dubbelrum, 150 kr/natt enkelrumstillägg, ALL inkl med alkoholfri drycka till lunch och middag på hotellet och på utflyker en valfri öl/vin, flyg T/R, transfer, all utrustning och guide samt tränare enligt programmet.

Sista anmälningsdatum: kommer snart

Boka resa

Träningsresa till Bosnien och Hercegovina

träningsresa

Denna träningsresa till Bosnien och Hercegovina är en sagolik blandning av träning, kultur och natur i landet. Vi har professionela tränare med oss under hela vistelsen. Träningsprogrammet kommer att utformas efter gruppens sammansättning. Resan passar alla som vill åka på en annorluda resa fylld med äventyr, teamanda, kultur och träning.

Dag 1 - ankomst Tuzla

träningsresa i grupp

Vi flyger med Wizzair från Sturup till Tuzla. Ankomst beräknas ca kl 22:35. Väl framme i Tuzla välkomnas vi av vår engelskspråkiga guide som följer med oss till hotellet för övernattning.

Dag 2 - Tuzla-Konjic

resa till Bosnien, göra i Bosnien

Utvilade och efter en stadig frukost lämnar vi Tuzla för att ta oss till vår egentliga destination Konjic och 4**** hotellet Garden Hotel City, där vi inkvarteras och äter lunch. På vägen till Konjic kommer vi att stanna för paus och njuta av det fantastiska naturlandskapet Bonsien och Hercegovina bjuder på. På eftermiddag finns det möjlighet att vara med på en sightseeing med guiden. Konjic är en liten stad belägen vid floden Neretva. I staden finns ett känt möbelmuseum och andra historiska platser värda ett besök. Middagen serveras på hotellet varpå väntar en överraskning.

Träning: två pass med styrka och streching, för att komma igång.

Dag 3 - rafting på Neretva

rafting på neretva

Efter morgonyoga och frukosten beger vi oss ut i naturen och utmanar våra muskler i rafting. Idag kommer vi att lära oss mer om hur rafting går till samt själva vara med på en tur över Neretvas kalla och snabba forsar. Vi stannar för lunch ute i naturen och för de som vill finns det möjlighet att bada. Neretva är en ren flod som man kan dricka vattnet direkt ur. Vi kommer att få all utrustning på plats och våra erfarna skippers kommer att ta väl hand om oss under turen vi länge kommer att minnas. Idag är en dag där naturen och friska luften står på prioritetslistan.

Dag 4 - träning i naturen

träningsresa 2018

Idag är det fokus på träning. Alla pass är 45 minuter långa och vid dåligt väder byter vi från utomhus till inomhus miljö och cirkelträning på gym alt vattengympa. På hotellet finns gym, svimingpool både utomhus och uppvärmd inomhus, tennisbanor, biljard, bastu etc.

07.45-8.30 Yoga
08.30-10.00 frukost
10.00-10.45 Träning utomhus
11.15-12.00 Träning utomhus
12-14 Lunch
15.00-15.45 Träning utomhus
16.15-17.00 Träning utomhus
19.00 Middag

Dag 5 - vandring med Sarajevo

resa till Sarajevo

Vår träningsresa bjuder på olika träningsformer. Idag efter yogapasset och frukosten tar vi på oss vandringsskorna och med buss förflyttas vi upp till Olympiska berget Bjelasnica, utanför Sarajevo. Vi börjar dagen med vandring i lagom tempo ca 2,5 timmar. Då är vi framme vid högst belägna byn i landet, Lukomir. En by där folk lever på de gamla levnadssättet än idag. Frisk luft, tystnad och sagoliga vyer kommer att uppfylla oss under dagen. Vi njuter av en traditionell middag i byn för att sedan vandra vidare ytteligare ca 1,5 timme tills vi kommer fram till bussarna. Där kommer vi få möjlighet att byta om och fräscha upp oss inför vår stadstur i Sarajevo. Sarajevo är huvudstaden i Bosnien och Hercegovina och har byggts av både Osmanska riket som under Österrikes Ungers tid. Dessa har lämnat historiska spår efter sig vad gäller arkitekturen och historiska platser bakom sig. Båda dessa har haft stort inflyttande i matkulturen och hantverket. Vår guide kommer att berätta för oss om detta. Till middag får vi smaka nationalrätter. Mot 23.00 är vi tillbaka i Konjic.

Dag 6 - träning

träningsresa i grupp

Idag är det återigen fokus på träning. Alla pass är 45 minuter långa och vid dåligt väder byter vi från utomhus till inomhus miljö och cirkelträning på gym alt vattengympa. Nedan angivna tider är ca tider.

07.45-08.30 Yoga
08.30-10.00 frukost
10.10-10.45 Träning utomhus
11.15.12.00 Träning utomhus
12-14 Lunch
15.00-15.45 Träning utomhus
16.15-17.00 Träning utomhus
19.00 Middag

Dag 7 - Mostar

Efter yogapasset och frukosten beger vi oss ännu längre söderut mot den historiska staden Mostar, känd för bron varifrån unga män och kvinnor hoppar rakt ner i den kalla och snabba floden Neretva. En upplevelse vi hoppas få åskåda. På vägen till Mostar kommer vi att besöka floden Bunas källa där det under Osmanska riket har byggts en skola för imamer då det var ett så vackert ställe. Vi får tid för shopping och egen fikatid i Mostar. Under dagen äter vi gemensam lunch på någon av de många traditionella restauranger i Mostar och middagen serveras på vårt hotell i Konjic.

Dag 8 - hemfärd

Efter vårt vanliga yogapass och frukosten är det dags att säga farväl till Konjic för denna gång. På vägen till Tuzla stannar vi för att njuta av ytterligare en tradiotionell lunch och runt 17.25 avgår vi mot Malmö - Sturup och avslutar denna fantastiska och upplevelserika träningsresan.

Viktigt att tänka på inför resan

Denna resa arrangeras i samarbete med Hälsoverkstan i Lund. Resan genomförs när minsta antalet anmälda (15 st) är uppnådd. Det går bra att ta med sig kompisar eller familj på denna resa. Boende i dubbelrum, enkelrumstillägg 150 kr/natt, OBS begränsat antal platser.

Betalningsvillkor: bokningsavgifter på 30 % av beloppet skall vara oss tillhanda senast 7 dagar efter bokningen. Detta beloppet är inte återbetalningsbar. Resterande 70 % skall vara oss tillhanda senast den 20 mars. Avbokningen efter det datumet är inte återbetalningsbar från Aktiva Dagar.

Resehandlingar: giltigt pass behövs för in och utresa från landet. Passet skall vara giltigt minst 6 månader efter utresan från landet. Inga visum behövs.

Vaccination och försäkringar: Inga vaccinationer behövs. Då vi befinner oss utanför EU är det viktigt att tänka på att europeiska försäkringskortet inte är giltigt utan ett extra reseskydd behöver täcknas. Vi rekommenderar www.erv.se

Vatten och packning: Vi rekommenderar vatten på flaska, ni kommer att få en flaska vid träningspasset varje dag. Det går att dricka kranvatten. Vi rekommenderar att ha bra vandringsskor/promenadskor, träningskläder, badkläder, solskydd, keps, vindjacka, lite varmare kläder vid behov, solglasögon, kamera, laddare (vanliga eluttag). Vädret i landet brukar vara ca 20-25 grader men det kan bli både varmare och kallare. Vi meddelar lämplig klädsel inför avresan. För rafting är det viktigt att anmäla storlek på kläder och skor vid bokningen av resan.

Valuta i landet:  Valutan heter konvertibel mark och går inte att växla i Sverige. Det finns bankomater på stan och många restauranger accepterar Visa/mastercard. Uttagsavgift ca 35 kr (kontrollera med din bank). Valuta är 1: 5 dvs en mark är ca 5 svenska kronor.

Övrigt: WI-FI finns på hotellet och nästan alla restauranger har wi-fi, fråga servitrisen om lösenordet. Det är vanligt att ge dricks på restauranger och cafféer. Dricks till guiden är frivillig.