Vinresa till Serbien

Reslängd: 7 dagar / 6 nätter

Avresedatum:enligt önskemål

Resans pris: 10.800 kr inkl mat och plats i tvåbäddsrum, guide, transport och flyg T/R Sthlm/ Köpenhamn, övriga vid förfrågan. Enkelrumstillägg 120 kr/natt

Sista anmälningsdagen senast 30 dagar innan avresedatum.

Boka resa

Vinresa till Serbien

Dag 1

Upphämtning på flygplatsen och inkvartering på hotellet i cetrala Belgrad. Kl. 20.00 möts vi i receptionen för en gemensam traditionell middag vid floden Donau. Redan ikväll påbörjar vi provsmakning av traditionella "viner från Serbien".

Dag 2

Vinresa till Serbien, vin i Serbien, vinresa, vinkällare, vinprovning

Efter frukosten åker vi över vackra landskapet kallad "Sumadija" i västra Serbien. Vi gör ett kortare uppehåll vid gamla kyrkan, "Heliga Dordje" och gravplatsen av den kungliga familjen Karadjordjevic. Därefter besöker vi vinkällare och vingården "Aleksandrovic" där vi även får provsmaka viner från västra Serbien. Vi äter en traditionell lunch och sedan fortsätter vår tur till "Vrnjacka Banja", som är en känd spa & hälsoanläggning. Inkvartering på hotellet, traditionell middag och övernattning.

Dag 3

vinkällare i Serbien, viner i Serbien, vinresor, vinprovning, vinresa

Efter frukosten åker vi vidare till Aleksandrovac, ett område som under flera åhrundrande varit känd för sin vinproduktion. Här smakar vi på kända viner från trakten i autentiska vinkällare med en presentation om vinariets uppkomst. Traditionell lunch och vidare tur till Nis, en av Serbiens stora universitetsstäder. Här blir vi inkvarterade på hotellet men fortsätter vår "vinresa till Serbien", till Sicevo där vi äter en traditionell middag och smakar på vinerna från den kända Sicevo vingårdar.

Dag 4

matresor, resor till Serbien

Efter frukosten åker vi genom vackra landskap fram till Svrljiga där vi äter en traditionell lunch med lokala specialiteter. Härifrån fortsätter vi till arkeologiska uppfinningar  "Timacum Minus", känd som vinområdet från romarnas tid. Vi besöker vinmuseet och fortsätter sedan till Knjazevac, känd för sina viner. Vi blir serverade traditionellt tillagad lamm och övernattar i trakten.

Dag 5

vin i Serbien, vinresor, vinkultur i Europa, vinprovning, viner från Serbien, vinresa

Efter frukosten åker vi via Negotin till Rajacka Piminca, ett annat känt vincenter där vi får smaka på vinerna från just dessa trakter och avnjuter en traditionell lunch. Därefter åker vi till byn Crnajka där vi blir mottagna med folkmusik och underhållning med folkdans. Vi bor i byn och äter en traditionell middag under kvällen.

Dag 6

vinresor i Europa, nya viner

Efter frukosten åker vi via Donji Milanovac, längst floden Donaus vackraste dalar, fram till arkeologiska uppfinningar "Lepenski Vir". Härifrån åker vi vidare till Srebrno jezero, en sjö känd för sin turistattraktion. Här äter vi lunch med fiskspecialiteter för att sedan fortsätta till Smederevo och smaka på vinerna från trakten. Efteråt åker vi tillbaka till Belgrad för övernattning och därmed avslutar vi vår "vinresa till Serbien".

Dag 7

Denna dag har vi inte planerat in något utan lämnar utrymme för var och en att hitta på något efter egna önskemål. Utcheckning från hotellet är kl 11.00. Transfer till flygplatsen.

Viktigt att tänka på innan resan

Turen genomförs när minimum 6 st har anmält sig. Senast dagen efter sista anmälningsdagen ska du ha fått bekräftelse och inbetalningsavi. Din inbetalning bör vara oss tillhanda senast tre bankdagar efter det. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i turen vid sådana externa påverkningar vi inte kan styra över så som t.ex. oväder. Vid tidigare inbetalning och vid tillfällen turen ställs in helt återfår du betalningen inom tre bankdagar efter sista anmälningsdagen. Betalningen sker till vårt bankgironummer 196-3818.
För minderåriga barn har föräldrarna eget ansvar vid vinprovningar.
 
Turen guidas på engelska. Valutan i Serbien är serbiska dinar och kan växlas på vissa FOREX Bank kontor eller på växlingskontor i landet. Euro accepteras inte som betalvaluta. Kort fungerar på vissa ställe men vi rekommenderar att ta ut kontanter i bankomater. De flesta måltider är redan inkluderade i priset så inga stora mängder behövs.